У Черкасах затримано вуличного грабіжника

У Черкасах затримано вуличного грабіжника

Оперативники затримали чоловіка, який грабував перехожих. Проводиться перевірка щодо причетності його до вчинення інших аналогічних злочинів на території міста. Дії зловмисника кваліфіковані слідчим за статтею 186 Кримінального кодексу України. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Придніпровського районного відділу міліції почастішали повідомлення про пограбування. Потерпілі розповідали про невідомого молодика, який у вечірній час підбігав до них та зривав у них золоті прикраси, потім швидко тікав.

Слідчо-оперативна група райвідділу щоразу виїжджала на місце пригоди. Потерпілі переважно розповідали одну й ту саму історію – їм на зустріч йшов невідомий молодий чоловік, коли він наближався, різким рухом зривав з шиї жертви ланцюжок, та швидко тікав. Іноді зловмисник використовував газовий балончик.

Працюючи над розкриттям даних кримінальних правопорушень, правоохоронці дійшли спільної думки, що до скоєння ряду грабежів причетна одна й та сама особа. За допомогою потерпілих та випадкових свідків події правоохоронцям вдалося отримати детальний опис зловмисника, проте встановити його особу не вдавалося. Проте наполеглива робота принесла позитивні результати. Спілкуючись з місцевими жителями, правоохоронці, отримали важливу інформацію – один місцевий житель вже неодноразово пропонував жителям району здати в ломбард золоті прикраси за що виплачує грошову винагороду, крім того опис даного чоловіка повністю співпадав з описом грабіжника.

Чоловіка було затримано та доставлено до райвідділу міліції. Спілкуючись зі слідчим, зловмисник розповів, що влаштуватися на роботу не зміг, тому вирішив заробляти на прожиття саме в такий спосіб – грабуючи випадкових перехожих. Награбоване в той же день здавав до ломбарду, кошти витрачав на свої потреби.

Як розповів начальник Придніпровського районного відділу міліції Анатолій Петраківський за цими фактами слідчим відділом відкрито ряд кримінальних провадження за частиною 2 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x