Я лейтенант міліції. Маю сім’ю – дружину та двох дітей. Чи маю я право на пільги за професійною ознакою?

Уряд ухвалив постанову про порядок надання пільг особам за професійною ознакою, що розроблена на виконання Закону «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», – пояснює заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Катерина Марківна Бінусова.
За цим Законом дохід пільговика або його сім’ї в розрахунку на одну особу у 2014 році не повинен перевищувати 1710 грн.

Якщо раніше при призначенні пільг враховувався лише дохід самого пільговика, то тепер враховуватиметься й дохід членів його сім’ї.

Ці зміни Міністр соціальної політики України Людмила Денісова проілюструвала таким прикладом: приміром, до складу сім’ї лейтенанта міліції входить дружина та дитина. Лейтенант-пільговик має дохід у 2500 грн., його дружина – 2000 грн. Відповідно, їхній спільний дохід становить 4500 грн. До внесення змін до порядку надання пільг лейтенант не мав права на отримання пільги, оскільки його дохід перевищував 1710 грн. Відтепер нарахування пільги відбувається по-іншому: 4500 грн. спільного доходу ділять на трьох членів сім’ї. У розрахунку на одну особу дохід становить 1500 грн., що дає право на призначення пільги, оскільки дохід менше 1710 грн.

Передбачається, що ці зміни торкнуться понад 840 тис. осіб, які мають право на отримання пільги за професійною ознакою, зокрема, 433,7 тисяч працівників бюджетних установ у сільській місцевості та 409,5 тисяч військовослужбовців і працівників правоохоронних органів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x