У Червоній Слободі попрощалися з «айдарівцем» Іллею Іделем

Близько двох тисяч людей зібралися 2 вересня у Червоній Слободі, щоб провести в останню дорогу бійця батальйону «Айдар» Іллю Іделя, який помер від поранень, отриманих на Луганщині. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській районній раді.

На похоронах Героя були священики трьох конфесій, побратими-«айдарівці», козаки 4-ї сотні Майдану, друзі, товариші, знайомі й ті, хто просто прийшов, щоб скласти шану тому, хто не пошкодував власного життя заради свободи України. Також проводити героя-захисника в останню путь прийшов голова районної ради Анатолій Яріш.

Траурна церемонія пройшла під національними прапорами України, під червоно-чорним прапором УПА та чорними прапорами Холодного Яру. Козака ховали з почестями: декілька кілометрів від центру села, де відбулося прощання і до цвинтаря труну з тілом воїна несли його бойові побратими. Могилу викопали в найпочеснішому місці – поруч з каплицею, попередньо розібравши плитку площадки біля неї. Труну опускали під залпи бойових автоматів і кулемета солдатів батальйону «Айдар».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x