18,6 тисяч черкаських платників отримали для роботи електронні ключі

18,6 тисяч черкаських платників отримали для роботи електронні ключі

За 8 місяців цього року електронні цифрові підписи (ЕЦП) оформили 18 606 фізичних та юридичних осіб Черкаської області. Сформовано понад 20 тисяч посилених сертифікатів відкритих ключів. Торік за вісім місяців підрозділи реєстрації користувачів ГУ Міндоходів у Черкаській області видали ЕЦП 15547 платникам. Про це «Новій Добі» повідомили в ГУ Міндоходів у Черкаській області. Як свідчить статистика ГУ Міндоходів в області, найактивнішими користувачами залишаються фізичні особи – підприємці та громадяни (13974 або 75%).

Отримати безкоштовний електронний підпис можна у регіональних відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів. На Черкащині ЕЦП оформлюють відділ та пункти реєстрації користувачів, які працюють в обласному центрі, Золотоноші, Звенигородці та Умані при місцевих центрах обслуговування платників.

1 604 платники Черкаської області – власники ЕЦП працюють у власному «Електронному кабінеті». За допомогою корисного сервісу ДФСУ вони мають можливість готувати, заповнювати і надсилати звітність в електронному вигляді з одночасним отриманням квитанції про її прийняття (або неприйняття). Крім того, можливості сервісу дозволяють платникам переглядати свої дані про стан розрахунків з бюджетом на конкретну дату і прогноз щодо платежів до кінця поточного року, скористатися підказкою «Податковий календар» та інформацією із довідників (ДПІ, КВЕД, КОПФГ, УКТЗЕД, форм власності, органів виконавчої влади, ознак доходів, податкових пільг тощо). Лише у серпні до роботи в кабінеті долучились 200 платників області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x