Черкаського підприємця оштрафували на майже 16, 5 тис грн

Черкаського підприємця оштрафували на майже 16, 5 тис грн

Понад 16 тисяч гривень штрафу має сплатити до бюджету підприємець з лівобережжя Черкащини за результатами фактичної перевірки. Про резонанс поінформував «Нову Добу» заступник начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Євгеній Нагорний.

Він розповів, що вказаний суб’єкт господарювання здійснював у власній кав’ярні протягом 93 робочих днів продаж товарів, використовуючи реєстратор розрахункових операцій (РРО), який друкував щоденні фіскальні звітні чеки, проте не передавав електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, що містяться на контрольній стрічці в пам\’яті РРО (модемів), які до них приєднанні до органів доходів і зборів по дротових або бездротових каналах зв\’язку. Це порушення підприємець мотивував своїм небажанням укласти договір з еквайєром і сплачувати останньому за послуги з передачі звітної інформації, пов’язаної з використанням РРО.

Також при перевірці підприємця були встановлені й інші порушення – непроведення розрахункової операції через РРО і відповідно невидача розрахункового документа (чека); невідповідність суми готівкових коштів на місці проведення розрахунків, сумі коштів у денному звіті РРО; не виконання двох щоденних фіскальних звітних чеків.
За результатами проведеної перевірки до підприємця застосовані штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 16 492 гривні.

Наразі в Черкаській області 5234 персоналізованих реєстратори розрахункових операцій щоденно автоматично передають контрольно-звітну інформацію на сервер обробки інформації ДФС України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x