За півріччя цього року в області працевлаштовано більше 15 тисяч громадян

За півріччя цього року в області працевлаштовано більше 15 тисяч громадян

Протягом січня-березня 2014 року в області працевлаштовано на нові робочі місця 2,6 тисяч осіб при запланованих на рік 12,6 тис. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Про хід виконання у І півріччі 2014 року заходів Програми зайнятості населення Черкаської області на період до 2017 року розповів заступник директора Департаменту соціального захисту населення Олег Шимчук.

– Рівень зареєстрованого безробіття, починаючи з березня 2014 року продовжує знижуватись, і на 1 липня він уже становив 2,6 % населення працездатного віку.

Станом на червень кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами та організаціями у службі зайнятості становила 764 одиниці. Тому, наприклад, у липні на 1 робоче місце приходилось 26 осіб.

У січні-червні 2014 року за направленням центрів зайнятості було працевлаштовано більше 15 тисяч громадян. Рівень працевлаштування склав 51,3 %.

З метою надання більших можливостей людям знайти роботу постійно проводяться різного роду професійні навчання. Зокрема тільки за перше півріччя 2014 року таке навчання пройшли майже 6 тисяч безробітних. 353 особи після проходження курсів «Підприємництво та бізнес-планування» відкрили власну справу.

Окрім того 8,8 тисяч осіб були задіяні у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Не полишаємо ми роботу з легалізації тіньової зайнятості. У результаті здійснених нами перевірок вдалося легалізувати працю 398 осіб шляхом реєстрації договорів між працівниками та фізичними особами в базових центрах зайнятості області, – повідомив на комісії обласної ради Олег Шимчук.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x