У Черкасах створили Єдиний центр допомоги армії

У Черкасах створили Єдиний центр допомоги армії

Розташований він на базі Муніципального центру розвитку (у приміщенні колишньої тютюнової фабрики). Центр створений за сприяння обласної і міської влади. Про це «Нову Добу» поінформували в обласній раді.
Презентували новостворену структуру на спільній прес-конференції голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, голова обласної ради Валентина Коваленко, міський голова Черкас Сергій Одарич і представники громадських організацій «Правий сектор», «БлокПост», «Справедливість», «Об\’єднання патріотичних сил». Вони розповіли про плани щодо діяльності Єдиного центру допомоги армії. Його очолила громадська діячка, голова ГО «БлокПост» Оксана Циганок.

Центр займатиметься наданням допомоги черкаським військовим, зокрема збором ресурсів, коштів, відправкою амуніції на Схід, також опікуватимуться пораненими і сім\’ями загиблих Героїв. Розташовуватиметься він за адресою: вул. Благовісна, 170. Тут не лише працюватимуть волонтери, але й буде виділено місце для складських приміщень, де буде знаходитись одяг, амуніція, продукти харчування тощо. Звідси ж і від\’їжджатимуть автобуси та вантажівки на Схід.

Вирішуватимуть куди спрямувати зібрані ресурси і кошти лише громадські організації. Жодного втручання влади. Так само волонтери беруть на себе функції зі збору коштів. Це буде робитись двома шляхами: через скриньки, які встановлять в місцях масового перебування людей, зокрема на АЗС, у банках, магазинах, торговельних центрах та через розрахунковий рахунок, відкритий організацією «Червоний хрест» в Ощадному банку.

Щоб убезпечитися від шахраїв, скриньки для збору коштів будуть позначені спеціальним логотипом, який розроблять для Єдиного центру допомоги армії. Дізнаватися про потреби бійців можна не лише в центрі чи телефоном, а й через Інтернет. Днями центр допомоги армії запускає сайт. Про свою діяльність інформуватимуть і в соціальних мережах.

Як розповів голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, потреба у створенні такого центру назріла давно. Адже в області має існувати прозорий і чіткий механізм надання допомоги військовим. Голова обласної ради Валентина Коваленко додала, що створення єдиного центру допоможе не тільки координувати дії, а й отримувати достовірну інформацію про те, чого дійсно не вистачає бійцям.

Контактні дані Черкаського «Центру допомоги армії»: вул. Благовісна, 170, Муніципальний центр розвитку (колишня тютюнова фабрика).
Контактні телефони: 51-25-51, (050) 961-10-01, (096) 074-15-54, (093) 741-99 -78.
Єдиний рахунок для надання допомоги: рахунок «Червоного хреста»,
Код ЄДРПОУ 02940380
р/р 2600631095536 МФО 354507 АТ «Ощадбанк»
Призначення платежу: Благодійний внесок

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x