В ОДА обговорили питання легалізації виплати зарплати

В ОДА обговорили питання легалізації виплати зарплати

18 вересня відбулось чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ОДА.

Щоб легалізувати виплату заробітної плати та зайнятість населення в містах та районах області, впродовж січня-серпня робочі групи спільно з представниками інших контрольних органів провели 2 379 перевірок суб\’єктів підприємницької діяльності щодо дотримання на підприємствах законодавства про оплату праці. У ході перевірок виявлено 727 фактів відсутності договорів між працівниками та фізичними особами. У результаті – легалізовано працю 584 осіб.

На жаль, присутні на нараді керівники робочих груп із районів нарікали на важкому економічному стані місцевих підприємств, що, звичайно, позначається на трудових стосунках і ніяк не сприяє наповненню бюджетів. Так, колишній виробничій гігант Ватутінський хлібокомбінат на сьогодні майже втратив свої ринки збуту, і, за статистикою, саме у м. Ватутіне спостерігається найнижча заробітна плата в області.
– У таких складних умовах ми ще не перебували, – зазначила запрошена на засідання представник підприємства ТОВ «Ходак» з Умані, – відбувається велике скорочення кадрів, і щоб вижити, нам часто в роботі доводиться приймати неординарні рішення.

Тому про створення нових робочих місць, до чого влада заохочує великі підприємства, фактично не йдеться. Іноді й широко розрекламовані проекти на ділі дають вельми скромні результати. За словами голови федерації профспілок області Петра Шевченка, торговий центр «Любава», відкритий в обласному центрі, обіцяв надати місту близько 1 000 робочих місць, але наразі, за даними Головного управління Пенсійного фонду України в області, там офіційно зареєстровано 22 особи, які сплачують єдиний внесок. Звичайно, такий стан не сприяє збільшенню соціальної каси області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x