З понеділка на Черкащині задощить

З понеділка на Черкащині задощить

Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, осінь на Черкащині поступово укріплює свої позиції. Минулої доби середній температурний фон знизився вже до +13° і відповідав кліматичній нормі. Хоча денний максимум ще досягав +20°, вночі було досить холодно – +1–5°, місцями спостерігалися заморозки поблизу земної поверхні –1–3°. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Уже сьому декаду поспіль у регіоні утримується значний дефіцит опадів. Внаслідок посушливих умов із 10 вересня в лісах та на полях встановлено надзвичайний клас пожежної небезпеки, який утримуватиметься ще й до кінця цього тижня. Тому слід уникати відкритого вогню на природі, не допускати спалювання стерні та пожнивних решток.
За прогнозом погоди, на вихідних Черкащина ще залишатиметься під впливом східного антициклону. Опадів не очікується, температура повітря вдень – +16–21°, вночі – +5–10°, на ґрунті місцями заморозки.

На початку наступного тижня до нашого краю наблизяться атмосферні фронти західного циклону. Погода зміниться з сонячної і сухої на хмарну й дощову. Нічна температура дещо підвищиться до +5–10°, денний максимум не перевищуватиме +13–18°. 22–23 вересня прогнозуються дощі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x