Черкаські вокалісти вражали своїми талантами

Черкаські вокалісти вражали своїми талантами

На Черкащині пісенні таланти шукали минулими вихідними в рамках конкурсу «Червона рута», який є традиційним й проводиться раз на два роки. Більше сорока учасників змагалися за перемогу в шести номінаціях. Цього року проведення конкурсу було взагалі під питанням, через події в країні. Повідомляє власний кореспондент «Новій Добі».

– Ми вирішили провести конкурс цього року незважаючи на ситуацію в Україні, адже пісня завжди була надійним другом українського народу, – розповідає організатор конкурсу Наталія Олександрівна Янакова, завідувач відділу народної творчості обласного центру народної творчості. – Відбіркові конкурси відбуватимуться по областях до кінця року, а в кінці року – заключний етап. Наступного року вже проводитиметься гала-концерт з переможцями. Цього року ми не змогли, через брак коштів, провести конкурс у приміщенні філармонії, але нас гостинно до себе запросив ЧДТУ й запропонували зал та апаратуру. Організатором проведення конкурсу в Черкасах є комунальна установа «Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи Черкаської обласної ради».

Також Наталія Олександрівна розповіла й про особливості та правила проведення конкурсу: – Існують певні вікові обмеження для учасників – з 10 до 35 років, але якщо брати номінацію «фольклор» і там представлені гурти, то допускаються деякі учасники старшого віку. Традиційно журі одбирає одного переможця з кожної номінації і ще декілька осіб відзначають як резервістів. На початку конкурсу Мирослав Васильович Мельник, голова конкурсу, виконавчий директор фестивалю привітав усіх учасників: – «Червона рута» – у цьому році ювіляр фестивалю. Перший фестиваль відбувся в Чернівцях 1989 року. Одним із яскравих переможців за роки проведення конкурсу був виходець із Черкащини – Андрій Миколайчук.

У шести номінаціях визначали переможців та відбирали вокалістів для фіналу: «український автентичний фольклор», «сучасна танцювальна музика», «популярна музика», «акустична музика», «бардівська пісня», «рок-музика» й «інша музика» – це особливий жанр, в якому допускаються експерименти, що виходять за рамки звичного. Наприкінці свого виступу голова журі зазначив, що багато років конкурсом опікуються управління культури, обласні центри народної творчості, завдяки їхньому розумінню і підтримці й проводяться такі конкурси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x