Не зросло тільки споживання овочів, а картопля – єдине, чого наші земляки стали їсти менше.
Цікаві цифри оприлюднило головне управління статистики в Черкаській області. Цифри наведені в розрахунку в середньому на місяць на одну особу.
За їхніми даними, у 1999 році середньостатистичний житель області з‘їдав 3,4 кг м‘яса, а минулого 2013 – 5,4 кілограми. Так само зросло споживання практично усіх продуктів харчування: молока торік випито 20 літрів проти 16,4 л, яєць – 21 проти 16, цукру майже вдвічі більше – 3,9 кг проти 2,2 кг. Фруктів теж спожито торік удвічі більше, ніж чотирнадцять років тому. Єдина цифра, що майже не змінилася – це споживання овочів, їх з‘їдено відповідно 11,1 та 11 рівно кілограмів.
Зменшилось, причому суттєво, тільки споживання картоплі: у 1999 році – 14,6 кг, торік – 8,1 кг.