В області на одного працюючого припадає четверо безробітних

В області на одного працюючого припадає четверо безробітних

Сьогодні в Черкасах зібралася Тристороння соціально-економічна рада за участі заступника голови ОДА – керівника апарату Віталія Коваля, голови Федерації профспілок Петра Шевченка та голови правління Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців Бориса Райкова. На раді було обрано очільників на три роки вперед: у 2015 – голова ОДА Юрій Ткаченко, 2016 – Петро Шевченко, а в 2017 – Борис Райков. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Віталій Володимирович прокоментував ситуацію з пенсійною реформою й зазначив, що працюючі пенсіонери мають визначитися, чи продовжувати трудову діяльність, чи йти на заслужений відпочинок.

– Стосовно пенсійної реформи, це вимушений і тимчасовий крок, який запланований до першого січня 2016 року. За дослідженням обласного департаменту економіки і фінансів, на сьогодні на одного працюючого, який виробляє кінцевий продукт, крім працівників бюджетної сфери та місцевого самоврядування, припадає чотири непрацюючих в області. 20% забезпечують фінансові виплати іншим 80%, – підкреслив заступник голови ОДА.

Також він акцентував увагу на словах нардепа Ірини Геращенко, яка зазначила, що за рахунок сходу економіка України втратила 20%. Це не лише через те, що там закрилися підприємства, а й тому, що значно зросло фінансування оборонного комплексу.

За словами Петра Шевченка, позитивом є відсутність заборгованості по заробітній платі на підприємствах, установах, організаціях бюджетної сфери. Але не всі працівники мають повну зайнятість через недостатнє фінансування передбачене бюджетом.

– Торік ми вносили пропозиції щодо зміни Державного бюджету в частині видатків на заробітну плату. Цього року знову будемо змушені звернутися до Кабміну щодо виділення субвенції на зарплату, – додав Петро Васильович.

На закінчення зустрічі Борис Райков у своєму виступі підкреслив, що на сьогодні дуже правильно поставлене питання про своєчасність виплати заробітної плати, оскільки це та категорія, що об’єднує інтереси роботодавців, найманих працівників і владу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x