Ібрагім Бакашев: «Я мрію стати народним депутатом України»

Ібрагім Бакашев: «Я мрію стати народним депутатом України»

Для президента черкаської школи №17 – Ібрагіма Бакашева бути головою учнівського парламенту вже є сімейною традицією. Хлопець відвідує заняття у музичній школі й обожнює спортивну боротьбу. Про те, як вплинуло «президентство» на спілкування з однолітками й життя в цілому Ібрагім розповів кореспонденту «Нової Доби».

– Президенту потрібно багато енергії для нових звершень й перемог, тому як ти підзаряджаєшся зранку?
– Взагалі снідаю я дуже рідко, тому що не звик їсти зранку. Але якщо все ж таки маю настрій на ранковий прийом їжі, то можу перекусити бутербродом чи яєчнею.
– Ібрагіме, а як же ти став президентом у своїй школі?
– Спочатку усі кандидати написали свою передвиборчу кампанію, яку узгодила адміністрація нашої школи. Ми агітували протягом одного тижня. Потім у актовій залі проходили дебати між кандидатами. І останнім етапом вже безпосередньо були вибори: на першому поверсі школи стояла урна, в яку учні могли вкинути бюлетень з їх голосом. Взагалі у цей день я був дуже знервований, оскільки у мене була серйозна суперниця – Валерія Іващенко, яка вже мала досвід у цій справі, адже була президентом школи минулого року. Але я все ж таки отримав найбільшу кількість голосів, чому був несказанно радий. Дуже складно було вибороти перемогу, але завдяки підтримці моїх друзів і близьких, у мене все вийшло.
– Розкажи про свою передвиборчу кампанію.
– Моя передвиборча кампанія була різноманітною. Але загалом вона спеціалізувалася на спорті. Адже я бажаю, щоб моя школа була більш спортивно-активною. Тому я буду проводити більше футбольних, баскетбольних та волейбольних турнірів серед учнів нашої школи. Також буду влаштовувати спортивні вікторини і квести. А головною метою моєї програми є реконструкція шкільного спортивного майданчика.
– Якими були твої перші дії на посаді президента?
– Я був дуже радий, коли наш завуч озвучив, що я переміг. Спочатку, я звичайно почав акцентувати на спорті, тому у школі був проведений футбольний турнір.
– Як на тебе вплинуло те, що ти став шкільним президентом?
– Дуже великий вплив мало моє «президентство» на спілкування з однолітками й іншими учнями школи. Тепер, коли я став більш публічною людиною, мені легше знайти з усіма зв’язок. Також у мене з’явилося більше можливостей для реалізації моїх мрій щодо спортивного життя школи.
– Як тобі вдається бути завжди на зв’язку, адже у школі така велика кількість учнів, які можливо мають якісь запитання щодо шкільного життя?
– У мене є група «Команда Ібрагіма Бакашева» у «ВКонтакті». Там учні можуть побачити розпорядок предметів, план проведення різноманітних заходів, оголошення тощо.

Вчитель має бути жорстким і принциповим

– Як боротися з двієчниками і прогульниками – твоя порада?
– Прогульникам спочатку треба давати попередження. Якщо ж вони і надалі не будуть відвідувати уроки, то завуч буде змушений викликати їх та їхніх батьків на виховну бесіду. А щодо двієчників, то у нас в школі є факультативи, які б могли допомогти таким дітям підвищити їх рівень знань. Тобто, це додаткові заняття після основних уроків. Я думаю, що таких учнів потрібно намагатися налаштовувати на навчання, пояснювати наскільки важливо отримати відповідну валізу знань для реалізації себе у майбутньому.
– За даними статистики Міністерства охорони здоров’я в нашій країні з року в рік знижується індекс здоров\’я і збільшується загальна захворюваність дітей і підлітків. Як думаєш вирішувати цю проблему в рамках однієї школи?
– Якщо в когось є скарги на здоров’я, то звичайно у нашій школі є медпункт, де фахівці надають консультації та першу допомогу. А взагалі, я думаю, що дітям, які мають проблеми зі здоров’ям потрібно давати направлення на медогляд і всіляко допомагати з лікуванням. Також я, як спортсмен, усім би радив займатися спортом: вранці робити зарядку, і по можливості ходити на тренування в спортивний зал.
– Яким ти бачиш вчителя XXI століття?
– Вчитель XXI сторіччя – це дисциплінована людина, яка буде пояснювати весь матеріал чітко й зрозуміло. Вчитель має бути жорстким й принциповим, щоб учні розуміли усю важливість навчання.
– Як ти ставишся до новітніх технологій і різноманітних гаджетів у навчальному процесі?
– На мою думку, різноманітні гаджети й інші новітні технології не повинні бути присутні у навчальному процесі. Я не хочу, щоб моє та майбутнє покоління було залежне від мобільних телефонів чи планшетів. Звичайно, гаджети замінюють нам деякі необхідні прилади й прискорюють обмін інформацією. Наприклад, на планшеті ми можемо носити з собою цілу бібліотеку, коли ж у простий рюкзак велика кількість книжок не поміститься. Але новітня електроніка серйозно впливає на зір й загальний стан здоров’я, тому я все одно б не радив постійно користуватися гаджетами.

Спортсмен-акордеоніст

– Чи маєш ти хобі?
– Так, звичайно. У вільний час я люблю займатися спортом – у мене перший розряд по боротьбі, якою я займаюся з семи років. Також відвідую заняття у музичній школі за фахом – акордеон. Мені це дуже подобається.
– Який політик для тебе є прикладом?
– Я не люблю створювати собі кумирів, тому не маю взагалі людини, яка була б для мене прикладом. А поради можу попросити у батьків чи у мого старшого брата. До речі, він також був президентом нашої школи у 2009 році.
– Чи маєш улюблений предмет у школі?
– Так, у мене два улюблені предмети – українська й англійська мови. Англійську, на мою думку, важливо вчити ще у шкільному віці, адже це міжнародна мова, не знаючи її дуже складно поїхати за кордон у відрядження. А українська – це наша державна мова, тому я, як громадянин, повинен знати її.
– Ким мрієш стати у майбутньому?
– У майбутньому я мрію стати економістом або політологом. Взагалі я більш схильний до політології. Адже зараз набуваю необхідного досвіду у цій сфері. Я дуже хочу стати депутатом й працювати у Верховній Раді України.
– Яке твоє життєве кредо?

– Якщо сильно чогось бажаєш, то це обов’язково здійсниться!

Тімергаліна Валерія

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x