Для учнів Золотоніської гімназії відкрили мультимедійний клас

Для учнів Золотоніської гімназії відкрили мультимедійний клас

У приміщенні Золотоніської гімназії імені С. Скляренка відкрили сучасний інтерактивний кабінет інформатики. 15 планшетів ZnayPad, інтерактивна дошка, проектор, ноутбук, система керування Mythware та реалізація процесу онлайн-навчання – все це стало результатом плідної і згуртованої роботи батьківського та педагогічного колективів. Про це «Новій Добі» повідомили у Черкаській ОДА.

Подарунок навчальний заклад отримав за перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Єдина Україна », організованому «Приватбанком». Протягом шести місяців, запалившись спільною метою, усі учасник навчального процесу крок за кроком діставались заповітного другого місця, котре й гарантувало отримання перелічених вище IT-новацій. Розпочали ефектно, провівши один з наймасштабніших для Золотоноші флешмобів. Одним із завдань та суттєвою складовою для перемоги було патріотичне колективне фото від кожної установи, що зголосилася взяти участь. Без максималізму гімназистів не обійшлося й тут. «Ми змінимо світ!». З таким девізом майже три сотні учнів утворили живу мапу України, акцентуючи на єдності, як основній запоруці перемоги України у скрутні часи. Наступним кроком стала солідарність гімназійних батьків, котрі допомогли дітям виконати всі умови конкурсу.

– Інформаційні технології розвиваються дуже динамічно. Тому, якщо дітей не вчити працювати на сучасному обладнанні вже зараз, Україна буде суттєво відставати від усього цивілізованого світу. Якщо не назавжди, – таку думку висловив керівник обласної освіти Валерій Данилевський.

Прекрасно усвідомлюючи, що багато шкіл бажали б отримати подібний презент, посадовець зауважив, що гімназія заробила це своєю вірою у перемогу.

– Ви цього року здійснили чимало проектів, які інші, можливо, нині лише ставлять до своїх планів роботи. Для вас це вже пройдений етап. Бажаю не спинятися та досягати нових вершин, – звернувся до вчителів та батьків Валерій Вікторович. – Гордий за Золотоношу, за гімназію, за місцевих батьків, які здійснили свій вагомий внесок, аби отримати це призове місце у масштабах держави, – з такими словами звернувся до присутніх очільник Піклувальної ради гімназії. Максим Лєщук, батько гімназиста, просто подякував колегам за такий потужний мандат довіри школі. – Ми виграли не клас. Ми виграли можливість для наших дітей оволодіти сучасними технологіями, не залежно від рівня достатку.

Про передісторію подібних перетворень нагадала директор гімназії Любов Денисюк. За її словами, трансформаційні процеси в управлінні освітою мають справді вельми позитивний ефект. Як не крути, та завдяки ініціативі та неабияким зусиллям батьків, ця школа протягом двох років відкрила такі цікаві і неординарні проекти, як шаховий клуб, етнографічна майстерня, їдальня, мультимедійне забезпечення усіх аудиторій тощо. Останнім вінцем, мрією, став інтерактивний комплекс. Тезу про «мрію» трохи з іншого боку сформулював і міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський.

– Так, ми сьогодні є свідками того, що мрії збуваються. Проте збуваються не під впливом якоїсь чарівної палички, а в результаті чітко поставленого завдання та титанічних зусиль, – резюмував Віталій Войцехівський.

Із тонкощами роботи нової системи протягом дня педагогів, а після прес-конференції – усіх присутніх, знайомив директор по продуктам компанії «Електронні освітні системи» Олег Давидов. Фахівці цього бренду наповнили потужні девайси значним логічним сенсом, адже сюди інтегрована якісна система керування комплексом як в цілому, так і навчальним процесом кожного учня. Окрім багатьох можливостей інтерактивної дошки, у класі розгорнутий віртуальний кабінет, де діти матимуть можливість інтерактивно ознайомлюватись із навчальними матеріалами, користуватись комунікативними можливостями, а також, приміром автоматизовано здавати тести. – Знаю, що вчителям буде дуже важко. Діти прагнуть опановувати нові технології і всіляко спонукатимуть до активізації своїх педагогів, – розпочав напутні поради столичний гість. – Лише побажаю наснаги. А діти точно не будуть сумувати, адже навчання сприйматимуть з і ще більшим інтересом. Опановуватимуть систему педагоги самотужки, а також віртуально, за допомогою фахівців згаданих вище “Електронних освітніх систем”.
Для запрошених гостей господарі запропонували розширену прес-конференцію, під час якої учасники, окрім головної теми дня, обговорили нагальні нині питання інформатизації освіти.

Піднімалось і питання актуальних для міста тенденцій трансформації лідерства у процесі управління навчальними закладами. Адже протягом декількох останніх років місцева освіта згуртувала навколо себе доволі потужну команду небайдужих золотонісців. Важливий фактор – батьківська громада міста, котра відіграє надважливу роль у створенні сприятливих для навчання умов. Із громадськістю та ЗМІ спілкувалися директор Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський, міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський, директор Черкаської філії ПАТ КБ «Приватбанк» Віктор Шуршин, начальник відділу освіти Золотоніської міської ради Ольга Строкань, директор Золотоніського відділення Приватбанку Валентина Компанієць, голова Піклувальної ради гімназії Максим Лещук.
Резюмуючи проведений захід та окреслюючи перспективи подальшої роботи в напрямку впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій у навчальних закладах, директор Департаменту освіти і науки Валерій Данилевський пообіцяв всіляко сприяти обміну досвідом між золотоніською та двома черкаськими школами (Черкаською гімназією №9 ім. О.М. Луценка та Черкаською спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів № 17), котрі отримали подібні комплекси торік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x