Чому випадає волосся?

Чому випадає волосся?

Із випадінням волосся час від часу стикається чи не кожна жінка. І завжди це явище викликає певний шок, адже густе, здорове волосся – це одна з головних складових жіночої привабливості.

Найчастіше випадіння волосся – явище тимчасове і не вимагає ніякого особливого лікування. Хоча бувають випадки, коли цією проблемою слід зайнятися серйозно.
Професіонали виділяють чотири основні причини випадіння волосся у жінок і описують їх лікування.

Причина №1: стрес
Стрес – це не тільки негативні події. Усе, що має знач­не емоційне та психологічне навантаження, можна вважати стресом для організму. Причиною зменшення густоти шевелюри може бути як звільнення з роботи або розлучення, так і весілля, підвищення по роботі.

Як лікувати:
Внутрішньо: Вживайте заспокійливі препарати або трав’яні відвари. Особливу ефективність мають меліса і звіробій, м\’ята, пустирник, валеріана і лаванда. Якщо не допомагають відвари, ви відчуваєте постійну напругу всередині, не можете сконцентрувати увагу, обов\’язково зверніться до психіатра чи психолога, які призначать прийом необхідних медикаментозних препаратів.
Зовнішньо: Щоб під час стресу запобігти випадінню волосся, знімайте нервове напруження за допомогою масажу голови м\’якою щіткою, яка до того буде стимулювати й ріст волосся. Або ж масажуйте голову подушечками пальців протягом десяти хвилин щодня перед сном.

Причина №2: неправильне харчування
Під неправильним харчуванням в цьому випадку слід розуміти недостатнє надходження корисних речовин. В умовах середньостатистичної зарплати і невеликого вибору овочів і фруктів на прилавках магазинів у холодний період, досягти балансу мінералів і вітамінів досить складно. І випадіння волосся – це далеко не єдиний негативний наслідок такого харчування.

Як лікувати:
Внутрішньо: Скласти збалансований раціон, до якого будуть входити в достатній кількості жири, білки і вуглеводи. Якщо є проблеми з зайвою вагою, звернутися до дієтолога, почати регулярно займатися спортом і приймати полівітамінні комплекси.
Зовнішньо: Придбати в аптеці засоби на основі рослинних екстрактів і вітамінів і втирати в шкіру голови. Самостійно можна приготувати рослинні збори і зробити відвари на їх основі. Наприклад, змішати в рівних пропорціях корінь лепехи, квітки календули, корінь лопуха і шишки хмелю. Цю суміш залити окропом і настоювати 2-3 години, після чого процідити, нанести на шкіру голови, втерти масажними рухами і залишити на ніч. Курс лікування триває не менше місяця, повторювати процедуру варто через день.

Причина №3: зовнішні негативні фактори: сонце, мороз, вітер, морська вода
Краще за все демонструє вплив зовнішніх негативних факторів на волосся поїздка до моря, після якої через незначний час волосся стає сухим, тьмяним і починає активно випадати. Таку ж дію мають мороз, температурні перепади, якщо виходити з теплого приміщення на вулицю без головного убору, сухий вітер із пилом тощо.

Як лікувати:
Всередину: У спеку збільшуйте споживання чистої води до 4 літрів у день. У зимовий період необхідно вживати комплексні полівітаміни, оскільки харчування в цей період дуже рідко може забезпечити організм всім необхідним для краси та здоров’я.
Зовнішньо: Влітку використовуйте захисні засоби для волосся з UV-фільтром. Узимку ховайте волосся під одяг і не нехтуйте головним убором. Зволожуйте волосся спеціальними масками.

Причина №4: прийом медикаментозних препаратів
Деякі лікарські препарати можуть зумовлювати випадання волосся. До них відносяться:
• антибактеріальні засоби;
• ретиноїди;
• противосудомні препарати;
• протигерпетичні препарати;
• нестероїдні протизапальні препарати;
• антидепресанти;
• антикоагулянти;
• антималярійні препарати;
• протиревматичні засоби;
• нейролептики.

Як лікувати:
Всередину: Якщо після початку прийому препаратів почало турбувати випадіння волосся, необхідно повідомити про це лікаря. Можливо, він зможе замінити препарат на інший, у якого менше побічних ефектів.
Зовнішньо: Робіти зволожуючі й живильні маски на основі натуральних масел й трав. Відмовтеся від агресивних способів фарбування, користуйтеся якісними косметичними засобами для догляду за волоссям та шкірою голови.
Окрім того, випадіння волосся може бути одним із наслідків проблем із щитовидною залозою, нестачі заліза в організмі (анемії), інфекційних хвороб, порушення гормонального балансу тощо. У такому разі зниження густоти волосся буде супроводжуватися іншими симптомами, які мають стати причиною невідкладного візиту до лікаря.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Алiна

Вважаю, що цілий рік потрібно правильно доглядати пасма. Я вже другий рік як не сушу волосся феном. Взимку інгда можу, але лише прохолодним повітрям. Ще в аптеці мені комплекс Альпента рекомендували, щоб підживити цибулини та покращити стан волосся. Мені він дуже сподобався! Навесні планую ще пропити.

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x