Прокуратура розслідує справу за фактами неналежного утримання 2 малолітніх дітей та службової недбалості

Органи прокуратури області вивчають обставини неналежного утримання 2-х дітей, які проживають у неприпустимих умовах. Встановлено, що батьки малолітніх не забезпечили умов для повноцінного життя, всебічного виховання й розвитку дітей та захисту їхніх прав, не створили необхідних побутових умов. Про це інформують у прес-службі прокуратури Черкаської області.

З метою повноти та об’єктивності з’ясування вказаних обставин події органи прокуратури забезпечили прийняття рішення в порядку, передбаченому кримінальним процесуальним законодавством.

Так, за фактом злісного невиконання батьками своїх обов’язків по догляду за дітьми прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 166 Кримінального кодексу України.

Одночасно з метою з’ясування умов, які сприяли порушенню прав дітей, вивчення причин відсутності контролю за умовами їхнього життя зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Крім того, на адресу служби у справах дітей Черкаської обласної державної адміністрації скеровано лист щодо необхідності вжиття додаткових заходів, спрямованих на виявлення сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, вивчення причин, що призвели до їх виникнення, вжиття негайних заходів для усунення реальної загрози життю і здоров\’ю дітей та недопущення аналогічних фактів.

Наразі органи державної профілактики забрали у неблагонадійної родини двох дітей. 4-річного хлопчика направили до КЗ «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей», стосовно 1-річного – вирішують питання щодо переведення до лікувальної установи.

Розслідування триває, вживають заходів, спрямованих на всебічне та повне дослідження всіх обставин справи, хід слідства взяло на контроль керівництво прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x