Рятувальники Черкащини влаштували рейд пляжами області (ВІДЕО)

Рятувальники Черкащини влаштували рейд пляжами області (ВІДЕО)

Наразі в області актуальна проблема безпечного відпочинку громадян на воді. Профілактичні відпрацювання водойм продовжуються. Про це інформує пресслужба ДСНС України в Черкаській області.

Питання безпеки людей на воді – гостре та актуальне, особливо під час купального сезону. Адже від початку року в області зареєстровано 45 пригод, внаслідок яких 28 осіб загинуло та 21 особу врятовано.

Аби уникнути трагічних випадків на воді, рятувальники Черкащини вийшли на водойми поспілкуватися з громадянами.

Так, у Корсуні-Шевченківському фахівці районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області спільно із представниками районної адміністрації, відділу поліції та засобів масової інформації поспілкувалися із відпочивальниками на річці Рось.

Під час заходу учасники профілактичного рейду наголосили громадянам на небезпеці купання у не пристосованих для цього місцях та забороні купання у нетверезому стані. Також рятувальники звернулися до дорослих із проханням під час купання не залишали дітей без нагляду та не пускали їх самих до води.

Аналогічний захід відбувся у Золотоніському районі, де рятувальники провели профілактичні бесіди з відпочивальниками на місцевих водоймах сіл Коробівка та Кедина Гора.

Під час бесід фахівці Служби порятунку розповіли місцевим жителям, що забороняється організовувати у воді ігри пов’язані із пірнанням та захватом тих, хто купається та подавати помилкові сигнали небезпеки. Крім того, учасники рейду наголосили селянам не пірнати у воду з містків, човнів та дамб.

Ще один профілактичний захід щодо попередження нещасних випадків на воді, відбувся у селищі Чорнобай. Під час профілактичного відпрацювання річки Ірклій, співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій наголосили жителям селища на дотриманні правил безпеки біля води. Також рятувальники продемонстрували місцевим жителям методи порятунку потопаючого та надання першої медичної допомоги.

На завершення заходів фахівці Служби порятунку вручили відпочивальникам інформаційні листівки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x