Роман Боднар: «Реформування первинної ланки медицини вже дало свої результати»

Роман Боднар: «Реформування первинної ланки медицини вже дало свої результати»

Очільник Черкаської ОДА Роман Боднар розповів про відвідини лікарень разом із Міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим. Про це йдеться на офіційній сторінці в «Фейсбук».

Губернатор зазначив, що сьогодні побував у Черкаській обласній дитячій лікарні, кардіоцентрі, онкодиспансері, Золотоніській райлікарні.

– Укотре переконався, що найбільше надбання України – самі українці. Наші лікарі роблять надскладні операції на європейському рівні, – подякував лікарям Боднар та зауважив, що заклади, які він відвідав – одні із найкращих в області, але вони також мають проблеми: фінансові та кадрові, – зауважив очільник області.

За його словами, реформування первинної ланки медицини вже дало свої результати, принцип «гроші ходять за пацієнтом» продемонстрував ефективність. Лікаря, який надає якісну допомогу, обирають люди. Відповідно із кожним пацієнтом він отримує більшу зарплату.

– Щодо другого етапу: будь-яка реформа потребує вдосконалення і зворотного зв’язку, який ми і надали сьогодні профільному керівництву. Заклади, які мають висококваліфікованих медиків, повинні отримати можливість гідно фінансуватися. А фахівці отримувати достойну заробітну плату, – зауважив Боднар.

Голова ЧОДА також згадав про рішення міськвиконкому щодо послаблення карантинних обмежень у місті.

– Розпочали ранок із теми, яка стала №1 в інформаційному просторі: ірраціонального рішення Черкаського МВК щодо послаблення карантинних заходів всупереч реальній епідемічній ситуації. Політика понад усе: понад здоров’я черкащан, понад здоровий глузд, понад мораль…

У повідомленні він озвучив, на його думку, позицію міністра та лікарів, які відкрито звернулися до черкащан, фахівців лабцентру, держпродспоживслужби і тих, хто відповідає за епідситуацію в місті та області.

– Ми розуміємо підприємців та всіх громадян, усіх нас виснажив карантин. Але хочемо наголосити і нагадати, що в нас не відбувається те, що в Іспанії, Італії, Франції та інших країнах. Наша система охорони здоров’я немає пікових навантажень, усім вчасно надається медична допомога. Це головне, ми втримали ситуацію. Повірте, ніхто не збирається тримати людей на карантині, якщо в цьому немає потреби. Із 11 травня плануємо пом’якшувати карантин, відкривати парки, перукарні, магазини… Але все відбувається поступово, після аналізу ситуації епідеміологами. Рішення міської влади у Черкасах може звести нанівець все те, що ми робили протягом шести тижнів, – зазначив Роман Боднар у дописі.

Роман Боднар: «Реформування первинної ланки медицини вже дало свої результати»
Роман Боднар: «Реформування первинної ланки медицини вже дало свої результати»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x