Майже на 200 тисяч оштрафували підприємців Черкащини за невідповідність продукції стандартам

Майже на 200 тисяч оштрафували підприємців Черкащини за невідповідність продукції стандартам

Майже 20 планових та позапланових виїзних перевірок провели фахівці відділу ринкового нагляду Управління захисту споживачів від початку року відповідно до Секторального плану державного ринкового нагляду. Перевіряють відповідність продукції, яку реалізовують підприємці на Черкащині, стандартам, передбаченим українським законодавством. Повідомляють в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Як наслідок, до порушників застосовані штрафні санкції в сумі понад 192 тис. грн, з них оплачені 73,1 тис. грн.

Серед стандартів, відповідно до яких перевіряли продукцію підприємців:
– наявність та належне застосування знаку відповідності технічним регламентам;
– наявність інформації про найменування, адресу виробника або уповноваженої особи згідно з вимогами закону щодо порядку застосування мов, застережливої інформації щодо застосування продукції,
– наявність технічної документації та декларацій про відповідність, що підтверджують виконання вимог щодо безпечності товарів, установлених в Технічних регламентах.

Також розпочато роботу щодо відбору зразків продукції на відповідність загальнообов᾿язковим вимогам безпеки, а саме дитячі іграшки та електричні і електроні побутові прилади. Випробування ця продукція проходитиме у спеціалізованих лабораторіях з відповідним ступенем акредитації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x