На Черкащині перевірили майже тисячу освітніх закладів

На Черкащині перевірили майже тисячу освітніх закладів

Новий навчальний рік в освітніх закладах Черкащини розпочався у звичайному режимі. Фахівці відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області здійснили майже тисячу комісійних перевірок закладів загальної, дошкільної та позашкільної освіти. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Огляд закладів освіти реалізували, щоб забезпечити належний державний нагляд щодо підготовки освітніх закладів до нового навчального року, запобігти ускладненню санітарно-епідеміологічної ситуації, через перебування дітей у школах.

Учасники перевірок брали до уваги відповідність закладів вимогам санітарного законодавства, законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та можливість забезпечення протиепідемічних заходів в умовах адаптивного карантину. Зокрема, фахівці перевірили:

– створення належних умов для дотримання правил особистої гігієни здобувачами освіти та персоналом;

– забезпечення працівників не менш як п’ятиденним запасом ЗІЗ;

– наявність достатньої кількості антисептиків для рук та дезінфекційних засобів для прибирання;

– організацію здійснення температурного скринінгу працівників;

– дотриманням фізичної дистанції у класах та обідніх залах;

Порушення вимог санітарного законодавства, забезпечення протиепідемічних заходів реєстрували на кожному третьому об’єкті. Керівникам закладів освіти надали майже 600 пропозицій щодо ліквідації порушень. Фахівці поінформували органи державної влади та місцевого самоврядування щодо проблемних питань у матеріально-технічному, санітарно-гігієнічному та протиепідемічному забезпеченні закладів освіти.

Із метою запобігання поширення СОVID-19 у навчальних закладах триває щоденна оперативна робота щодо контролю та дотримання протиепідемічних заходів і санітарно-гігієнічних вимог.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x