Команда “ЄС” ушанувала пам’ять загиблих у Другій світовій

Команда “ЄС” ушанувала пам’ять загиблих у Другій світовій

Команда “Європейської Солідарності” Черкащини ушанувала пам’ять загиблих воїнів і жертв Другої світової війни – в’язнів концтаборів, цивільних дітей, жінок та чоловіків. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив перший заступник голови Черкаської облради Роман Сущенко.

ЄСівці згадали історичні події травня 1945 року й поклали квіти до меморіалу на Пагорбі Слави в Черкасах.

Початком днів ушанування команда “Європейської Солідарності” обрала саме 7 травня недаремно. Як наголосив Роман Сущенко, саме цього дня 1945 року, о 02:41 за середньоєвропейським часом, у французькому Реймсі, в будівлі школи, де знаходився штаб головнокомандувача сил союзників генерала Дуайта Ейзенхауера, був підписаний документ, що зупинив війну в Європі – Акт воєнної капітуляції Німеччини.

– Сьогодні важливо згадувати героїв-визволителів, ставити їх у приклад молоді, оскільки понад сім років тому Росія розв’язала гібридну війну, окупувала Кримський півострів, частину українського Донбасу, вбила понад 13 тисяч громадян України, зробила жертвами збройного конфлікту більше 44 тисяч людей, зруйнувала українські міста, села, школи, дитсадки, лікарні, підприємства. Фактично сьогодні росіяни ведуть криваву агресію, подібну до нацистів. Історична пам’ять допоможе вистояти нашому народу, повернути окуповані території, відновити суверенітет. Час створювати потужну антикремлівську коаліцію, відкрити другий фронт! – зазначив Сущенко.

Член партії “Європейська Солідарність”, депутат Черкаської обласної ради Віталій Коваль зауважив, що пам’ятати про жертв війни і подвиг героїв потрібно завжди, не лише в ці дні.
– Минуле дає нам урок. Сьогодні, на жаль, Україна змушена в бою захищати свої кордони, тож шануймо про тих, хто боронить нашу Батьківщину на передовій і в тилу, – сказав Віталій Коваль.

Депутат облради від партії “Європейська Солідарність” Олександр Радуцький зазначив:
– Україна зазнала чималих втрат у Другій світовій. Ми й наші діти не маємо права забувати про ті жахливі події й подвиг захисників. Шана героям!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x