Сніданок за 15 хвилин: як смачно приготувати яйця?

Сніданок за 15 хвилин: як смачно приготувати яйця?

Сніданок може допомогти вам почуватися якнайкраще вранці незалежно від того, чи шукаєте ви здорову ранкову їжу, що заряджатиме вас енергією, чи смачну страву, що миттєво створить вам гарний настрій. У цій статті ми поділимось із вами одним із наших улюблених рецептів.

Смажені помідори, солона фета та золотисті яєчка. Цей яскравий та соковитий смак залишиться приємним спогадом на весь день. Усе це випікається разом на одному листі для випікання, тож ніякої гори посуду! Покладіть шматочок на тости для приємного сніданку та смачного вам!

Інгредієнти

томат сливка, 5 шт. розрізані навпіл;

оливкова олія дві cт.л.;

спеції, наприклад, паприка копчена ½ ст. л.;

сіль та перець;

насіння кмину та коріандру по 1 ч. л.;

сир фета подрібнений, 150−200 г;

яйця курячі, 8 шт.;

листя базиліка;

свіжий лимонний сік, одна ст. л.;

різноманітна зелень;

хліб.

Покроковий рецепт

Крок 1

Розігрійте духовку до 230° C. На листі для запікання змішайте помідори з 1 столовою ложкою олії, копченою паприкою та по 1/2 ч.л. солі та перцю. Пекти потрібно, поки помідори не почнуть виділяти рідину й не розпадуться, приблизно 8 хвилин.

Крок 2

Тим часом за допомогою ступки й товкачика подрібніть насіння коріандру й кмину до крупного помелу.

Крок 3

Коли помідори будуть готові, рівномірно посипте їх фетою. За допомогою зворотного боку ложки зробіть 8 лунок (по 1 для кожного яйця) у помідорах, потім посипте меленим коріандром і насінням кмину. Випікайте, поки сир трохи не розплавиться, 2−3 хвилини. Розбийте по 1 яйцю в кожну лунку й випікайте, поки білки не застигнуть, ще 3−5 хвилин. Посипте базиліком

Крок 4

Тим часом у великій мисці збийте лимонний сік із рештою столової ложки олії. Додайте зелень і по 1/4 ч.л. солі та перцю та додайте до покриття. Подавайте разом із печеними яйцями з тостами.

Харчова інформація (на порцію): близько 452 калорій, 27 г жиру (10,5 г насиченого), 410 мг холестерину, 1 117 мг натрію, 38 г вуглеводів, 4 г клітковини, 6 г цукру (1,5 г доданого цукру), 24 г білка.

Більше новин – у нашому телеграм-каналі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x