У День міста Черкаси провели перший мистецький вечір естрадно-патріотичної пісні «Голос життя»

У День міста Черкаси провели перший мистецький вечір естрадно-патріотичної пісні «Голос життя»

У День міста Черкаси стартував творчий проєкт «Суботні мистецькі вечори “Student’s art autumn”» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Перший мистецький вечір естрадно-патріотичної пісні назвали «Голос життя».

Ініціювали й реалізують його учасники «Фабрики музичного мистецтва “Voices”» разом із художньою керівницею Яною Боровик, начальницею відділу виховної  роботи Анною Прокопчук. Цього року творчий марафон проводиться спільно з департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, який надав грант у межах міської Програми надання стипендій для реалізації проєктів у галузі культури м. Черкаси на 2024-2028 роки.

Основна ідея — об’єднання талановитої молоді закладів освіти та мистецьких закладів задля популяризації національно-патріотичної ідеї, можливість прояву емоцій і переживань в часи війни через багатогранні напрями мистецтва, а також підтримка української армії.


Учасники «Фабрики музичного мистецтва “Voices”» — студенти, випускники й працівники університету, які доносять аудиторії своєю творчістю любов до мови та культури рідного краю і водночас допомагають Збройним Силам України.

Перший мистецький вечір естрадно-патріотичної пісні назвали «Голос життя».

Проректорка з освітньо-виховної роботи та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк привітала учасників і гостей.

— “Voices” з початку війни демонструють свою громадянську позицію, організовують благодійні концерти, — сказала вона. — І проєкт «Суботні мистецькі вечори “Student’s art autumn”» не є винятком: гроші, зібрані під час серії концертів, будуть передані ЗСУ».

Галина Миколаївна висловила вдячність міській владі за підтримку творчого студентства, усім, хто долучився до дійства. Повідомила й про те, що юних артистів прийшла підтримати  очільниця управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Валентина Шепецька.
Глядачів, які зібралися на Університетській площі, радували піснями й танцями вокальний колектив «Квітограй» (керівники Василь Руденко, Алла Жук, Віталій Кононенко), ансамбль танцю «Надія» (керівник Оксана Дейнега), ансамбль «New Style» (керівник Марина Хомік), ансамбль «Sound», вокальна студія «Браво»  позашкільного навчального закладу “Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси” (Керівник Вікторія Самойленко).

Завершили захід концертом патріотичної пісні учасники «Фабрики  музичного мистецтва “Voices”».

Усім колективам були вручені подяки за участь.

Ведуча і учасниця концерту, студентка  ННІ української філології та соціальних комунікацій Анастасія Шостя зазначила:  «Я учасниця «Фабрики музичного мистецтва “Voices”» і одна зі співорганізаторів «Суботні мистецькі вечори “Student’s art autumn”». Вечір пройшов чудово, погода нам його не зіпсувала, було дуже тепло та затишно. Ми виконали все, що хотіли, та навіть більше. Раді, що до нас долучилося багато гуртів, вдячна університету та міській владі Черкас за підтримку».

Це був тільки перший концерт, попереду ще три.

Наступний концерт «Я тут. Я Україна» відбудеться 20 вересня на Університетській площі (бульвар Шевченка, 81), початок — 16:00.

 

Більше новини — у нашому телеграм-каналі

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x