У Черкасах навчали мікропідприємництву

У Черкасах навчали мікропідприємництву

Навчання з курсу «Мікропідприємництво. Написання грантових заявок для бізнесу» завершили у Черкасах 19 вересня.

Курс складався з десяти занять та тривав майже 3 місяці.

— Дуже приємно, що і ВПО, і черкаські підприємці завдяки таким програмам підтримки можуть бути більш впевненими, вміти писати грантові заявки та бізнес-план. Вони мають можливість дізнатися, як розвивати свій бізнес, як звітуватися і загалом знають, як вести бізнес у своїх сферах,— розповідає викладачка курсу Олена Гавриш.

Професійний курс провели у межах проєкту «Перезавантаження. Розширення можливостей для працевлаштування» від Черкаської обласної організації Українського Червоного Хреста за підтримки Іспанського Червоного Хреста.

— Проєкт націлений на розширення можливостей працевлаштування наших бенефіціарів: ВПО та вразливих категорій населення. Ми видаємо кошти на розвиток бізнесу та навчаємо на курсах, — розповідає спеціаліст Черкаської обласної організації Українського Червоного Хреста та координатор проєкту «Перезавантаження» Анна Степанова.

Ті з учасників, хто відвідував заняття та виконував домашні завдання, отримали сертифікати про успішне завершення тренінгового курсу. В останній навчальний день учасники презентували свій бізнес.

 


Роман Коваленко та Максим
Сокол — ВПО з Донеччини. Займаються виготовленням новорічних подарунків — як солодких, так і не дуже. Наразі вони планують запустити виробництво з виготовлення дерев’яної декоративної упаковки для подарунків.

Олена Хіміч — ВПО з міста Ізюм. Мама чотирьох дітей після переїзду до Черкас почала шити вироби у стилі спорт-шик та продає їх через інстаграм і фейсбук.

Качала Ганна — ВПО з міста Часів Яр займається вантажними перевезеннями та надає послуги у сфері логістики. Планує масштабуватися, закупити нові авто, та навчитися керувати вантажним автомобілем.

 

Усі вони намагаються розбудовувати малий бізнес на Черкащині.


— Від початку війни шукала себе. Зрозуміла, що дуже люблю спорт і хочу займатися спортивними речами. Завдяки програмі Червоного Хреста у мене з’явилася така ідея і мрія — створити власну лінійку спортивного одягу і відкрити магазин, —  розповідає учасниця курсу та ВПО із С
єверодонецька Олена Гапон.

Додамо, що підтримка проєкту «Перезавантаження. Розширення можливостей для працевлаштування» передбачена для людей працездатного віку без доходу або з низьким рівнем доходу, що прагнуть змінити своє життя та отримати нову професію, ВПО із реєстрацією у Черкаській області та місцеві жителі, які належать до однієї із зазначених категорій:

люди з інвалідністю;
самотні жінки/чоловіки, які виховують дітей до 18 років та/або дітей з інвалідністю;
багатодітні сімʼї (з дітьми молодшими за 18 років);
люди похилого віку (65 і більше), які мають бажання та можливість працювати;
родини, де є особи з хронічними захворюваннями;
вагітні жінки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x