Найближчі дні в Черкаській області значних опадів не прогнозують

Найближчі дні в Черкаській області значних опадів не прогнозують

Фінальна субота вересня 2024 презентувала на Черкащині рекордне літнє тепло, а подекуди й спеку! У нашому регіоні лідером стала метеостанція Канів, яка увійшла в трійку найтепліших в Україні, з максимальною температурою +29,9º, поступившись місцем лише метеостанціям Лебедин – +30,2º та Сімферополь – +30,9º.

Важливо – понад 3 місяці, а на Смілянщині – 5, відсутні ефективні дощі, а з початку літа на Черкащині в середньому випало лише 52 мм дощу замість 209 мм за кліматичною нормою, тобто в 4 менше багаторічних значень.

Тож, перший місяць осені встановивши близько 70 температурних рекордів, записав себе в кліматичну історію Черкащини, як найтепліший та один із найсухіших за весь період метеорологічних спостережень.

Завтра починається жовтень, який ще подарує нам миті літнього тепла. Протягом робочого тижня у нашому регіоні температурний фон точно не осінній – +16–17°, що вище норми на 6°.

1–3 жовтня – переважно без опадів. Температура вночі +8–13º, удень, за рахунок імли, яка обмежуватиме сонячну енергію, не вище +18–23º.

За попередніми прогностичними розрахунками, у п’ятницю над Балканами утвориться циклонічний вихор. Тож є надія на дощі.

 

За інформацією Черкаського обласного гідрометцентру

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x