У Буді-Орловецькій обговорювали бюджет і плату за паї

У Буді-Орловецькій обговорювали бюджет і плату за паї

Нещодавно в Буді-Орловецькій відбулися громадські слухання. Перед жителями виступив сільський голова Борис Карвацький, який, зважаючи на складну ситуацію у країні у зв’язку із проведенням антитерористичної операції, висловив щиру вдячність односельцям за їхню небайдужість.
Спочатку зібрали 2 541 грн на матеріально-технічне забезпечення Збройних сил України, зокрема, на утримання роти при Городищенському РВК. На 17 000 грн благодійних внесків закуплено амуніцію жителям села, яких було призвано на військову службу. Допомогли і продуктами харчування. Пам’ять загиблих під час військової операції на Сході було вшановано хвилиною мовчання.

Голова Городищенської РДА Микола Дудник акцентував увагу на необхідності легального працевлаштування селян у лісовому господарстві. На часі – адміністративна, податкова та бюджетна реформи, планується істотне розширення повноважень місцевих громад.
Про це «Нова Доба» дізналася в Городищенській райдержадміністрації.

Сільський бюджет є дуже напруженим, дотаційним, оскільки майже всі ліси, якими оточена Буда-Орловецька, не належать до її адміністративних меж. Наприклад, на ремонт місцевих доріг цього року з обласного бюджету виділено 50 000 грн, з районного – 19 000 грн.
У Буді-Орловецькій обговорювали бюджет і плату за паї
Найбільшим платником до «скарбнички» села є ТОВ «Приват-Агро-Білозір’я». Усі розрахунки здійснюються вчасно і в повному обсязі. Це ж стосується виконання соціальних угод: придбання продуктів харчування дітей у літньому таборі, виплат ветеранам із нагоди Дня Перемоги, проведення ремонту сходів до Обеліска Слави тощо. Також коштом товариства було придбано бронежилети. Заступник директора цього аграрного підприємства Анатолій Олійник розповів про особливості діяльності і зважив на всі зауваження та побажання власників земельних паїв. Це особливо актуально з огляду на те, що нині розпочинається процес переукладання договорів оренди. Жителі Буди-Орловецької порушили ряд важливих питань, зокрема щодо облаштування громадського ставу, спорудження цегельного заводу, розчищення доріг від снігу, розвитку зеленого туризму, кредитування приватних ініціатив, порядку взяття на облік у центрі зайнятості тощо. Із цього приводу сільський голова пообіцяв максимальне сприяння, але більшість проблем упираються у відсутність коштів та інвесторів.
Керівники установ та структурних підрозділів РДА надали належні консультації. У громадських слуханнях узяли участь заступник начальника Корсунь-Шевченківської ОДПІ, начальник Городищенського відділення Ірина Білан, директор районного центру зайнятості Олександр Краснюк, начальник управління агропромислового розвитку РДА Павло Попович, заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Городищенському районі Сергій Бакшук, начальник управління соціального захисту населення РДА Наталія Кириченко, завідувач сектора землеустрою та ринку земель відділу Держземагенства в Городищенському районі Юрій Норенко, головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА, куратор Буди-Орловецької Людмила Воротило.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x