Проекти студентів ЧДТУ впроваджуються на підприємствах

Проекти студентів ЧДТУ впроваджуються на підприємствах

Черкаський державний технологічний університет плідно співпрацює з підприємствами, втілюючи свої винаходи. Про це йшлося на круглому столі в прес-центрі газети «Нова Доба».

Завідувач кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв Георгій Канашевич наголосив на важливості співпраці з черкаським заводом «Фотоприлад», що виконує державні замовлення з озброєння, виготовляє прилади нічного бачення, фотоапарати тощо. Є вже перші домовленості про виконання науково-дослідних робіт і створення на базі «Фотоприладу» Центру спільного використання обладнання.

– Намагаємося, щоб курсові та дипломні проекти студентів були зв’язані з підприємствами, – зазначив декан факультету комп’ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Євген Губар. – На сьогодні до 30 відсотків розробок утілюються на підприємствах, зокрема на «Фотоприладі».

Також декан додав, що їхній факультет з часу створення 1984 р. підготував 3 тисячі спеціалістів, які нині – видатні організатори машинобудівних виробництв, головні інженери, технологи, багато хто з них захистив докторські, кандидатські дисертації, працюють у різних ВНЗ.

Наукова школа на базі університету, якою керує завідувач кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління Василь Осипенко (на фото в центрі), займається вивченням лазерів і використанням його на черкаських підприємствах. Безперечним лідером застосування лазерної технології є науково-виробнича фірма «Араміс».

– Працівники цієї фірми – випускники нашого університету, мої колишні студенти й аспіранти, – зазначив професор, доктор технічних наук, презентуючи свою кафедру. – Зараз більшість маркувальних і різальних лазерних установок, які використовують на ринку України й СНД, – це вироби фірми «Араміс». Лазерним променем можна намертво зварювати деталі за лічені секунди, зокрема корпуси лічильників. Нині працюємо над напаюванням лазерного порошку на підкладку, щоб замінювати корозійностійкі метали більш дешевим матеріалом. Хотілося б на базі нашого закладу створити технопарк із сучасним обладнанням. І ми віримо, що ці плани здійсняться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x