Поріг тесту ЗНО з української мови становить 22 тестові бали

Поріг тесту ЗНО з української мови становить 22 тестові бали

12 травня експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти встановила поріг «склав/не склав» для зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, який у 2015 році дорівнюватиме 22 тестовим балам. Відповідне рішення комісії було прийняте під час засідання, що відбулося у Міністерстві освіти і науки. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Освіта. ua.

Усі учасники тестування, результат яких є вищим за визначений поріг, братимуть участь у подальших тестах зовнішнього незалежного оцінювання та матимуть можливість взяти участь у цьогорічній вступній кампанії до вищих навчальних закладів.

Також 12 травня будуть оголошені результати, отримані учасниками зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури та ухвалені таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100 – 200 балів за виконання тесту з української мови і літератури.

Як відомо, результати ЗНО з української мови і літератури також будуть враховані, як державна підсумкова атестація за шкільний курс з української мови. Експертна комісія також затвердить таблицю відповідності тестових балів оцінкам рівнів навчальних досягнень за шкалою 1–12 балів.

Максимальна кількість балів, яку мав можливість набрати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, дорівнював 104 тестовим балам для тесту базового рівня та 136 балів для тесту поглибленого рівня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x