33 жителі Чорнобаївщини здали близько 15 літрів крові на лікування пораненим в АТО

33 жителі Чорнобаївщини здали близько 15 літрів крові на лікування пораненим в АТО

25 червня в пункті забору крові Чорнобаївської лікарні голова місцевої райдержадміністрації Сергій Джоболда разом із 32 жителями району здав кров на АТО, щоб підтримати благодійну акцію здачі крові для військових, поранених в зоні АТО, та популяризувати таким чином важливість донорства. Подібну процедуру пройшли працівники установ селища, жителі Великої Бурімки, Чорнобаю, Ревбинець та Мохнача.

Для більшості це не вперше. Тож після солодкого чаювання з печивом всі добровольці заповнили необхідні папери, пройшли огляд у лікаря та перевірку і стали донорами крові для військовослужбовців, котрі постраждали під час проведення антитерористичної операції на сході країни.

Акцію ініціювали селищні активісти – Ігор Фесун, радник голови Черкаської ОДА з медичних питань та Анатолій Чупрун, голова Чорнобаївської РО партії „Блок Петра Порошенка „Солідарність”, які разом з волонтерами Черкаського та Чорнобаївського районів більше 10 разів транспортували гуманітарну допомогу, зібрану жителями Чорнобаївщини, на передову.
Як розповідає Анатолій Чупрун, ідея виникла ще взимку. Проте дві перші спроби, в січні і квітні, реалізувати з ряду причин не вдалося.
– Цього ж разу, – говорить Анатолій, – на пункт забору крові завітали 33 особи, щоби поповнити запаси банку крові, яка буде використана для лікування наших солдат. Я сам кров здаю вже не вперше. Адже нині надзвичайної ваги набувають запаси донорської крові.

У цей непростий час кожен може визначити, який вклад у спільну справу оборони рідної країни він може внести. Сьогодні, крім матеріального забезпечення, наші солдати потребують також якісної та своєчасної медичної допомоги і, можливо, кров, яку ми сьогодні здали, врятує комусь життя – і це вже буде одна маленька перемога.
Сьогодні дуже багато ентузіастів приходить і каже, що хоче здати кров для бійців АТО. За це їм велике спасибі. Окрема подяка голові РДА Сергію Джоболді, який заохотив працівників селищних організацій. Активно долучилася до справи сільський голова Великої Бурімки Наталія Кардаш. Взагалі великобурімчани вже давно зорганізувалися на цю добру справу, тож сьогодні їх приїхало більше 20 осіб. Допомогли і керівники тамтешніх господарств Сергій Лихошерст та Петро Шапошник, які відпустили людей з роботи та надали транспорт до лікарні. Виявили бажання допомогти учасникам бойових дій на Сході України, які зазнали поранень та проходять лікування в медичних закладах, і кілька жителів Ревбинець, Мохнача та Чорнобая.
– Я вирішив долучитися до акції здачі крові для наших бійців, – говорить наймолодший донор 18-річний Олександр із Ревбинець, – оскільки вважаю, що сьогодні, як ніколи, нам всім треба бути об’єднаними, бути разом. Таку процедуру я проходжу вперше, але, думаю, не востаннє. У мене для цього достатньо сил. Дуже хочу служити у лавах Збройних Сил. В минулий призов у мене не вийшло, та наступного обов’язково планую поповнити ряди захисників. А нині я здав кров, щоб або тут, або на фронті вона допомогла врятувати людські життя.

Небайдужі жителі району здали близько 15 літрів крові, компоненти якої відправлені в обласну станцію переливання крові, де після відповідного дослідження будуть використанні в лікуванні.
– Ця крові піде на допомогу тим лікувальним закладам, які її потребуватимуть. Якщо буде її необхідність у військового госпіталю, то ми їм надаватимемо першочергово, – говорить лікарка Черкаської обласної станції переливання крові.
Як повідомили медпрацівники, здати кров може будь-який громадянин віком від 18 до 60 років, який є здоровим, веде здоровий спосіб життя та має при собі паспорт. Є також вимоги до харчування: за 48 годин перед процедурою потрібно не вживати алкоголь, чогось гострого, жирного та не палити.

Інна ЧМИХАЛО

33 жителі Чорнобаївщини здали близько 15 літрів крові на лікування пораненим в АТО
33 жителі Чорнобаївщини здали близько 15 літрів крові на лікування пораненим в АТО
33 жителі Чорнобаївщини здали близько 15 літрів крові на лікування пораненим в АТО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x