Черкаська міськрада переходить на електронні закупівлі

Черкаська міськрада переходить на електронні закупівлі

Сьогодні у Черкаській міській раді відбулась презентація Системи електронних державних закупівель PROZORRO, на яку перейшла міська влада. За словами представників системи та депутатів міськради, перехід Черкаської міської ради на електронні закупівлі – це прогресивний реформаторський крок, який дасть змогу громаді міста реально контролювати витрачання міського бюджету.

Концепцію системи електронних державних закупівель розробила команда громадських активістів близько року тому. Уже в лютому У Києві була введена в дію пілотна версія системи. Нині інновація дійшла і до нас. На Черкащині в системі електронних державних закупівель вже почала працювати Черкаська обласна лікарня, Чигиринський заповідник, Христинівський центр зайнятості, департамент економіки Черкаської ОДА та багато інших соціальних установ.

Як переконує представник Системи електронних державних закупівель PROZORRO Кристина Гуцалова, основною метою реформи є побудова сучасної, ефективної та прозорої системи державних закупівель в Україні.

Її творці усвідомлюють, що лише запровадженням електронного формату торгів неможливо подолати усі проблеми, які існують навколо сфери державних закупівель. Втім, необхідно з чогось починати! І це має бути механізм, який, перш за все, створюватиме конкуренцію та запобігатиме корупції.

Основні цілі реформи: викорінення і системне запобігання корупції; прозорість всього тендерного процесу; неприпустимість дискримінації та об’єктивна оцінка тендерних заявок; простота і легкість застосування процедур; перехід на електронний документообіг; повна звітність і аналіз всіх державних закупівель.

Принципи реформування: максимальне залучення всіх стейкхолдерів до реформи; відкриті процедури прийняття рішень; краудсорсінг і краудфандінг, широке залучення громадськості; приватні електронні майданчики та єдині державні модулі центральної бази даних та аукціону; відкритий код програмного продукту, стандартні протоколи обміну даними; поетапна реалізация «від простого до складного».

Детальніше дізнатись про роботу системи можна за її офіційною адресою: http://prozorro.org/

Публікація створена в рамках проекту «Контролюй бюджет – пильнуй свої гроші!», який реалізується КМГО «Молода Черкащина» та газетою «Нова Доба» в рамках громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x