У Гельмязівській школі відкрили «Lego-клас»

У Гельмязівській школі відкрили «Lego-клас»

На День знань учні Гельмязівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Золотоніської районної ради отримали унікальний клас робототехніки. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті освіти і науки ЧОДА.
За участі голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка, за підтримки якого інновацію втілено в життя, директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерія Данилевського, голови Золотоніської райдержадміністрації Олександра Лісового, голови Золотоніської районної ради Валерія Саранчі, представники компанії «Пролего» здійснили презентацію технологій LEGO, наочно продемонструвавши школярам їхні можливості.

– Тут якраз поєднані багато наук: математика, логіка, фізика, інформатика. Та найцікавіше – коли ти можеш побудувати робота, а ще – написати програму і щоб цей робот почав виконувати ті дії, які ти закладеш у цю програму. Якраз над цим ви і будете працювати. І повірте мені: якщо ви гарно зможете вивчити цей предмет, у кожного з вас буде гарне майбутнє. Тому, що вже сьогодні працюють роботи на багатьох підприємствах, зокрема, на Черкащині, – зазначив Юрій Ткаченко.
З неабиякою цікавістю на першому занятті з курсу робототехніки учні слідкували за рухами створеного на основі LEGO технології робота та мали можливість самі покерувати ним. Наразі впровадження навчальної програми LEGO Education в Україні заплановано в чотирьох навчальних закладах Черкащини

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x