П’ять виробників Черкащини отримали дозвіл на експорт продукції до Молдови

П’ять виробників Черкащини отримали дозвіл на експорт продукції до Молдови

Національне агентство з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова допускає до імпорту українську продукцію тваринного походження. Таке рішення прийняли після спільної інспекції вітчизняних підприємств, повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

До переліку підприємств-імпортерів тваринної продукції потрапили п’ять виробників області. Зокрема, це ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат», ТОВ «Клуб сиру», ПрАТ «Христинівський молокозавод», ПАТ «Жашківський маслозавод» та ТОВ «Кролікофф Плюс». Загалом же 35 українських підприємств отримають можливість постачати свою продукцію на ринок Молдови.

Міністр нагадав, що раніше Європейська комісія опублікувала остаточне рішення про включення наших компаній з виробництва молока і переробки молочних продуктів до офіційного списку затверджених експортерів у ЄС. З 10 січня 2016 року ці підприємства зможуть поставляти продукцію до Європейського союзу.

– Мінагрополітики провело величезну роботу щодо переорієнтації вітчизняної продукції на нові ринки та розширення експортної номенклатури. У 2015 році лише 3 підприємства мали доступ до ринку Молдови. Така динаміка відкриває широкі перспективи співпраці між країнами в агросекторі у майбутньому, –наголосив Міністр Олексій Павленко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x