Черкаський колектив «Червона калина» популяризує народну пісню

Черкаський колектив «Червона калина» популяризує народну пісню

Черкаси повинні пишатися своїми талановитими дітьми. Сьогодні ми розповімо про молодий черкаський колектив «Червона калина».

Учасницями ансамблю є школярки Черкаської загальноосвітньої школи №24, наймолодшим – 12 років. Колектив діє з 2012 року. Спочатку існував як музичний гурток, куди дітки приходили займатись для свого задоволення. Пізніше ж найактивніші учасниці утворили квінтет, і вже в першому конкурсі стали лауреатами ІІ премії. Наступні роки й до сьогодні незмінний склад ансамблю «Червона калина» – Юлія Завалій, Анна Маріненко, Інна Яремчук і Катерина Сухенко. Колектив є переможцем численних міських вокальних конкурсів.

– Нині мета колективу, – розповідає керівник Оксана Маріненко, – популяризувати українську народну пісню. У ній живе вся історія нашого життя. У ній і кохання, і соціально-побутове життя, і нелегка праця, і військова слава. Українські пісні надзвичайно мелодійні та щирі. Вони нікого не залишають байдужими. Ми надаємо перевагу календарно-обрядовим пісням: колядкам, щедрівкам, веснянкам. Особливо припадають до душі лемківські пісні.

– Для вокаліста виступ в ансамблі – неоціненний досвід. Нам дуже пощастило, що ми маємо такого хорошого викладача і наставника як Оксана Юріївна, яка найдоступніше доносить нам ідею тої чи іншої композиції. В українських піснях це є дуже важливим, – ділиться враженнями учасниця гурту Юлія.

Дівчата будують плани на майбутнє, розучують нові композиції й уже готові підкоряти нові сцени. Нині розробляють цикл веснянок, в яких будуть поєднані співи та народні ігри. Традиційну вокально-хореографічну постановку презентують уже незабаром.

Марина Сухенко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x