У Черкасах відкрили фотовиставку, присвячену матерям Героїв

У Черкасах відкрили фотовиставку, присвячену матерям Героїв

8 травня в Галереї народного мистецтва України урочисто відкрилася фотовиставка «МА-ТИ», приурочена до Дня матері, який відзначають у другу неділю травня. Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської міської ради.

На огляд представлені 12 портретів та відеоісторій матерів Героїв-захисників. Це 12 материнських доль, 12 історій про невимовний біль та неймовірну силу духу. Кожна фотографія, кожне відео − це щира розповідь про втрату найдорожчого, про безмежну любов та жертовність.

«Фотовиставка “МА-ТИ” − це не просто експозиція. Це глибоке й емоційне занурення у світ, де панує біль та шана до тих, хто віддав життя за свободу України. Це нагадування про страшну ціну, яку платить наш народ за свою незалежність. Пам’ять жива, поки ми пам’ятаємо. І наш святий обов’язок – пам’ятати ці імена», − зазначила заступниця міського голови Марина Гаркава, яка відвідала захід.

«Іде війна, важко відривати синів від себе, ще важче їх втрачати. Але ми маємо не падати духом і мобілізовувати всі сили для захисту України», − говорить учасниця проєкту, мати загиблого воїна Віра Мукан.
Фотопроєкт втілений департаментом соціальної політики спільно з маріупольською фотографкою Світланою Корабльовою за підтримки Черкаської міської ради.

«З кожним днем в Україні стає все більше матерів, які втратили своїх дітей. Моя мета в цьому проєкті була не просто сфотографувати цих жінок. Я хотіла привернути увагу суспільства до цієї теми, до цих жінок, наголосити, що вони потребують підтримки», − розповіла Світлана Корабльова.

Наприкінці заходу заступниця міського голови Марина Гаркава від імені міського голови Анатолія Бондаренка вручила квіти учасницям та реалізаторам проєкту.

Виставка триватиме до 24 травня. Історії матерів Героїв можна також побачити: на Facebook-сторінці департаменту соціальної політики з хештегом #МА_ТИ; на YouTube-каналі Черкаської міської ради за QR-кодом, розміщеним під портретами.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x