Що їсти, щоб швидше видужати?

Що їсти, щоб швидше видужати?

Якщо ви захворіли, варто звернути увагу не тільки на лікування, яке вам прописав фахівець, але і на те, що ви їсте у нелегкий період. Правильне харчування значно сприятиме швидшому одужанню.

Напої
Під час нездужання організм потребує великої кількості рідини. Імбирний чай стане хорошим вибором при розладі шлунка, фруктові соки допоможуть впоратися з запамороченням, пов\’язаним з голодом, а чай з лимоном – цілющий напій при застуді. Зелений чай підтримає імунну систему, а якщо додати в нього ложку меду – впорається з першінням у горлі.

Протеїни
Достатня кількість білка важлива в будь-якому стані: чи здорові ви, чи хворі. Під час хвороби шлунку важко перетравлювати важкі білки на кшталт свинини. Прекрасна альтернатива м’ясу – яйця або натуральний йогурт. У них теж чимало корисного білка.

Флавоноїди
Апельсини, грейпфрути, лимони і лайми містять флавоноїди, які підвищують активність імунної системи.

Глутатіон
Це потужний антиоксидант, який покликаний боротися з інфекцією. Глутатіон міститься в кавунах, а також хрестоцвітних овочах (броколі, зелень, капуста).

Супи і бульйони
Курячі, яловичі й овочеві бульйони легко засвоюються і підтримують водний баланс в організмі. Вони – чудовий варіант, коли апетиту немає взагалі. Шматочки овочів, крупи і відварне м’ясо містять вітаміни і корисні речовини, яких так потребує організм.

Продукти з вітамінами B6 і B12
Вітаміни групи В є цілющими. Додайте у свій раціон рибу, молоко, крупи, картоплю, індичку.

Натуральний йогурт
Вибирайте тільки ті, на етикетці яких зазначено Lactobacillus Casei і Lactobacillus Reuteri. Саме вони відповідають за поліпшення імунітету. Грецький йогурт є відмінним варіантом, оскільки він містить щонайменше 10 грамів білку на порцію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x