З пішохідного туризму змагалися черкаські школярі

З пішохідного туризму змагалися черкаські школярі

Черкаським обласним Центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради 16 квітня 2016 року проведено обласний етап Чемпіонату України з пішохідного туризму серед учнівської молоді. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації.

У змаганнях взяли участь 16 команд (94 учасники) з навчальних закладів міст Канів, Сміла, Умань, Черкаси, Золотоніського, Канівського, Жашківського, Смілянського, Черкаського, Чорнобаївського, Уманського, Христинівського районів та команда Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради.
Учасники подолали технічні етапи, що імітують перешкоди у пішохідних походах. Це переправи по мотузках, спуски і підйоми схилами, траверс небезпечних схилів зі страховкою на перилах.

Дистанція була насичена етапами, які учасники команд наводили самостійно, що сприяло розвитку їхніх навичок, які були здобуті під час тренувань. Найскладнішим етапом видалось наведення переправи через річку.
Змагання проводились у двох групах: „А” – вихованці центрів та станцій туризму та „Б” – вихованці будинків дитячої та юнацької творчості, загальноосвітніх навчальних закладів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x