Рятувальники Черкащини змагаються за Кубок імені Олексія Жирного

Рятувальники Черкащини змагаються за Кубок імені Олексія Жирного

Меморіал на честь рятувальника Олексія Жирного, який загинув під час ліквідації пожежі в одному із корпусів Черкаського педагогічного університету, проводять уже 26 років поспіль. Змагання з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів області нерозривно пов\’язані з іменем Олексія Жирного, адже Кубок, що носить його ім’я, став своєрідним еталоном професіоналізму, сили та мужності для кожного спортсмена-рятувальника. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

За положенням, змагання проводяться у трьох зональних підгрупах.

5-го травня вони відбулися у Черкасах на території 19-ої державної пожежно-рятувальної частини з охорони ПАТ «Азот» м. Черкаси, а 6-го травня – уже в місті Канів.

Найсильніші спортсмени-вогнеборці визначали найсильнішого під час виконання трьох професійних вправ. У підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху, а також по висувній драбині у вікно 3-го поверху навчальної вежі. Третім етапом спортивного протистояння стало оперативне розгортання від основного пожежного автомобіля.

У Черкаській зоні переможцем стала команда 18-ої державної пожежно-рятувальної частини з охорони ПАТ «Азот», другу сходинку зайняли завоювали їхні колеги із 19-ої частини, а «бронзу» – рятувальники ДПРЧ-2 з Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС.

До участі в цих престижних змаганнях долучилися і юнацькі команди. За останні роки молодіжний рух в районах вдалось не лише популяризувати, а й розвинути. Достатньо сказати що, у 2007 році участь у змаганнях брали лише 6 команд, а вже цьогоріч таких було 19.

Діти змагалися на першість у програмі, яка мало відрізнялась від дорослої. Так, учасники змагалися в одяганні бойового одягу пожежного, підйомі по штурмовій драбині у вікно 2-го поверху, та оперативному розгортанні від пожежного автомобіля.

Серед дитячих команд перше місце виборола команда Черкаського району, де вперше за історію змагань, серед юних рятувальників була 12-річна дівчинка, яка змогла попри жорстку конкуренцію показати відмінні результати і, врешті, разом із командою перемогти. Після нагородження Софійка не приховувала емоцій.

– Я багато тренувалася та була налаштована на важку конкурентну боротьбу. Але не очікувала, що мій дебютний виступ стане одразу переможним! Під час виступу я постійно відчувала підтримку своїх товаришів, які довірили мені місце в основному складі. Відчуття перемоги надовго залишиться в моїй памʼяті і, сподіваюсь, надихне інших дівчат спробувати себе у такому непростому, але дуже цікавому спорті. Я, наприклад, визначила за мету не тільки демонструвати дівочу красу, розум та вроду, а ще й вміння діяти та рятувати, – розповіла Софія Кулебенко.

Заступник начальника Управління з реагування В’ячеслав Гончар зазначив:

– Проведення таких змагань – це і виховний захід, і найкращий привід для підвищення бойової та професійної підготовки особового складу. Адже усі знають, що робота рятувальника потребує крім фахової підготовки, спритності та фізичної витривалості.

Наступного дня такі ж змагання відбулися у місті Канів, де першість виборола команда Канівського райвідділу, другими стали спортсмени з Золотоніського району, а почесне третє місце виборола Чорнобаївська команда рятувальників. Серед дітей перше місце зайняла команда з селища Чорнобай, друге – з Чигирина, третіми стали учасники з Канева.

Усі призери отримали почесні грамоти та подяки від керівництва.

Наступні два регіони, де 12-13 травня будуть визначені фіналісти – міста Христинівка та Шпола.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x