Спека і дощ на Черкащині затримаються

Спека і дощ на Черкащині затримаються

Травень цього року в цілому видався помірно теплим та занадто дощовим. Так, середньомісячна температура повітря становила близько +15°, що в межах кліматичної норми, а от сума опадів – 80-120 мм, що відповідає нормі за 2-3 місяці. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧОДА.

А на окремих територіях області сума опадів становить близько 200 мм, про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. Остання дні місяця літнє тепло інтенсивно наростало на фоні частих грозових дощів. Денні максимуми досягали літніх значень, також спостерігалися літні ночі, що є головною ознакою літнього сезону.

За прогнозом, до кінця травня на погоду Черкащини продовжить впливати тепла частина циклону з південного-сходу. Тому утримуються підвищені температури на фоні періодичних грозових дощів. У перші дні червня, під впливом антициклону з центром над Північним Льодовитим океаном, температурний фон знизиться на 2-4°, але на припинення дощів поки що розраховувати не варто.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x