Геннадій Бобов надав допомогу шполянському закладу охорони здоров’я

Геннадій Бобов надав допомогу шполянському закладу охорони здоров’я

Комунальний заклад «Шполянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» було створено в січні 2014 року. До його складу входять 8 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини з підпорядкованими 24 ФАПами в сільській місцевості та Шполянська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини. Первинну медичну допомогу населенню надають сімейні лікарі, педіатри, терапевти.

Тут працює 184 особи, з них 30 лікарів. Зараз у закладі стажуються 3 лікарі-інтерни, які нинішнього року поповнять ряди лікарів-спеціалістів Лебединської та Водянської АЗПСМ. Тільки за останні півроку фахівцями закладу було проліковано хворих в умовах стаціонару вдома 1 872 особи та 1 237 осіб – у денному стаціонарі.
Фінансування закладу здійснюється за рахунок районного бюджету, медичної субвенції та спонсорської допомоги від підприємств району. Проте медична субвенція лише часково компенсує витрати закладу на заробітну плату й на оплату енергоносіїв. Говорити ж про якесь суттєве оновлення обладнання поки що не доводиться.

Бракує коштів не лише на якесь вартісне новітнє приладдя, а й на засоби першої необхідності, від чого безпосередньо залежить епідеміологічна ситуація в районі. Таким потрібним, але недоступним обладнанням для шполянських медиків стала сучасна пральна машина з фронтальним завантаженням. У лікарні потрібно своєчасно і якісно прати білизну, рушники та медичні халати, і тому наявність цієї техніки вкрай важлива.

Зі своїми проблемами медики звернулися до свого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова, який неодноразово допомагав закладам охорони здоров’я на Шполянщині. Народний обранець відреагував на запит, і наразі нова сучасна пральна машина вже працює у пральній кімнаті закладу.

«Працівники нашої лікарні висловлюють щиру подяку народному депутату України Геннадію Бобову за підтримку і сподіваються на подальшу співпрацю в цьому напрямку. Дуже приємно, що наш народний обранець дбає про систему охорони здоров’я на постійній основі. Його допомога завжди надходить своєчасно й оперативно. Велике Вам за це спасибі!» – говорить головний лікар Шполянського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Георгіївна Качан.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x