Профільний комітет Верховної Ради схвалив законопроект, який надасть землю громадам

Профільний комітет Верховної Ради схвалив законопроект, який надасть землю громадам

7 липня на спеціальному засіданні комітет із питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради схвалив законопроект №4355 «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель». Верховній Раді рекомендовано прийняти цей законопроект у якості закону. Нагадаємо, що 19 квітня вказаний законопроект було прийнято в першому читанні. Тепер парламентарі на комітеті розглянули правки і знову передали його до зали для вже остаточного голосування.

Законопроектом, зокрема, пропонується передати землі державної власності за межами населених пунктів у власність територіальних громад, які об’єдналися відповідно до закону. Також сільським, селищним, міським радам надаються повноваження з розпорядження землями державної власності за межами населених пунктів у якості делегованих повноважень. Окрім цього, органам місцевого самоврядування надаються повноваження щодо зміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності.

Народний депутат, співавтор цього законопроекту, член профільного комітету Верховної Ради Геннадій Бобов сподівається, що Верховна Рада підтримає цей документ. «Прийняття цього законопроекту вкрай потрібне в сільській місцевості. Новий закон покінчить із рейдерством чиновників і допоможе сільським громадам ефективно розпоряджатися власною землею. Сподіваюся, що у Верховної Ради вистачить глузду, й законопроект уже скоро буде остаточно прийнято», – говорить народний обранець.

Сергій Одарченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x