День Французької молочної ферми відбувся у Сагунівці

День Французької молочної ферми відбувся у Сагунівці

День Французької молочної ферми відбувся вчора в Сагунівці Черкаського району – на базі СТОВ «Ломовате». Такий захід на підприємстві відбувається вже вдруге, збираючи десятки компаній, товариств та фірм з метою обміну досвідом успішного інвестування та впровадження французьких технологій. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Зазначимо, СТОВ «Ломовате» з 2011 року входить до складу французької агропромислової групи «Євраліс», що є успішним інвестором на теренах Черкащини, щорічно збільшуючи кількість своїх партнерів. Поставивши собі за мету зробити ферму прибутковою, свого часу компанія почала активно працювати. Ще в 2010 році надій на корову становив близько 9 л на день, нині він сягає 30 л. Це – комплексна робота, яка включає заготівлю якісного силосу, застосування сучасної техніки, залучення компетентних фахівців.

На запрошення організаторів прибув перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, який зазначив:
– Нині обласна влада, як і місцева, здійснює всі кроки для того, аби створити сприятливі умови для залучення інвесторів до регіону, розвитку бізнесу. Так, сьогодні прямі іноземні інвестиції в основний капітал у сільському, лісовому та рибному господарствах Черкащини становлять 16,6 млн дол. США, зокрема інвестиції французьких компаній – 3,7 млн дол. США.

Віталій Володимирович повідомив, що зараз у регіоні спостерігається тенденція до нарощування виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах, зокрема й збереження чисельності корів. За 6 місяців цього року його виробництво збільшилося на 3,2 тис. т. При цьому поголів’я корів протягом трьох останніх років утримується на рівні 48 тис. Водночас представник посольства Франції в Україні Ніколя Перен відзначив ефективну роботу обласної та місцевої влади. Каже: протягом останніх двох років на місцевому рівні легше, швидше та раціональніше вдається вирішувати питання. А це говорить про те, що влада спільно із закордонними партнерами якісно працює задля розвитку зокрема й аграрного сектору.

– Приємно, що зусилля обласної влади спрямовані на покращення ділового клімату, на заохочення інвесторів, – наголосив пан Ніколя. – Французькі ж інвестори це добре відчувають.Цього дня учасники заходу оглянули господарство, відвідали ферму, взяли участь у різних презентаціях техніки, продукції. Порівняно з минулим роком, тут відбулися позитивні зміни щодо технічного оснащення, поліпшились племінні якості тварин, кормова база. На підприємстві реконструйовано виробничі потужності, запроваджено безприв’язне утримання корів із доїнням в доїльному залі. Молоко ж реалізується переробним підприємствам вищим ґатунком та сортом «Екстра».

Принагідно Віталій Коваль запросив представництва присутніх підприємств до участі в Інвестиційному форумі Черкащини, що планують провести цьогоріч 22 вересня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x