Черкаський учитель – адміністратор Вікіпедії

Черкаський учитель – адміністратор Вікіпедії

Володимир Крижанівський, який працює методистом у Черкаському міському методичному кабінеті установ освіти, входить до 20 найактивніших дописувачів Вікіпедії та є одним із її адміністраторів. У його доробку вже понад 17 тисяч статей, деякі з них отримали статус «добрих», а стаття про рідне місто Черкаси отримала найвищих статус – «вибрана». Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні освіти і науки Черкаської ОДА.

Енциклопедист закінчив школу № 13 у Черкасах. Вищу освіту здобував в Уманському педагогічному. Повернувся до Черкас, де пішов викладати у свою школу. У 2012 році перейшов працювати у методкабінеті при департаменті освіти. Це управлінська організація, яка об’єднує всіх учителів географії, економіки та природознавства міста. Роль методиста полягає в пошуку та застосуванні новітніх освітніх технологій, які повинні впроваджуватися у педагогічний процес в наших школах. Уже не перший рік Володимир відповідає за організацію і проведення ЗНО у Черкасах.

Хобі у Володимира Крижанівського водночас цікаве і відповідальне – він пише статті до української Вікіпедії. «У 2008 я написав першу свою статтю – про «Дахнівку». 90% контенту у Вікіпедії по Черкасах створені мною. До речі, стаття «Черкаси» є одна з вибраних статей Вікіпедії – я вдосконалив її до рівня «виборної». Із часом так спрацювався з Вікі, що мене обрали до адміністраторів української Вікіпедії. Нас біля 25-30 осіб із усього світу. Адміністратор спостерігає, керує, управляє матеріалами. І я регулярно продовжую поповнювати цю світову інтернет-енциклопедію», — розповів Володимир Крижанівський.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x