Про що «гудуть» наші ноги?

Про що «гудуть» наші ноги?

Побутує думка, що біль у ногах – це про людей похилого віку. Однак чимало і молодих людей у віці від 20 до 35 років також звертаються до лікарів зі скаргами на неприємні відчуття в ногах. Чому ноги «гудуть», їх «крутить» і що з цим робити?

Для початку потрібно визначитися з характером болю (крутить, відчуваєте тяжкість, ноги «гудуть», «німіють»), оскільки це багато про що може сказати. Якщо ноги «гудуть», це швидше за все дає про себе знати втома, викликана надмірними навантаженнями (біг, тривале стояння, незручна поза, взуття на високих підборах). У цьому немає нічого страшного, і такі неприємні відчуття зникнуть, коли ви відпочинете. Якщо ж ноги німіють, їх викручує, ви відчуваєте напружений біль, це може бути симптомами серйозних захворювань — артриту, остеомієліту, атеросклерозу, варикозу.

Про що «гудуть» наші ноги?

Важливо виявити причину виникнення болю і усунути її. Якщо це різкі надмірні навантаження, значить, треба їх знизити або зовсім уникати. Якщо причиною всьому є постійне носіння взуття на високих підборах, замініть його на зручне. Куріння теж погіршує стан судин, відповідно, і ніг.
Способів усунення болю (або хоча б його поступового зменшення) є чимало. Якщо біль незначний і виникає лише зрідка, спочатку спробуйте контрастний душ. Після процедур у теплій воді ополосніть ноги холодною. Контраст температур прискорює циркуляцію крові, а поліпшення кровопостачання – це гарантія доставки кисню в потрібному обсязі і вчасно у ваші судини.

Ще можна спробувати робити зарядку або «ледачі» вправи. До розряду «ледачих» належить американська поза: сидячи на стільці, ви закидаєте ноги на стіл на кілька хвилин. Таким чином відбувається відтік крові з ніг. У ранкову зарядку також можна включити спеціальний набір вправ, який зміцнить ваші ноги.
Повернути ваші ноги «до життя» допоможе масаж. Це має бути комплексний масаж ніг і ступнів з розтиранням (бажано при цьому використовувати крем з охолоджуючим ефектом).

Якщо ломота в ногах не проходить, а потрапити до лікаря в найближчі дні не виходить, то почніть приймати рутин і вітамін С. Препарати дещо поліпшать ваше самопочуття. Зверніть увагу на протинабрякові та антитромботичні креми, до складу яких входять кінський каштан, витяжки із п’явки, екстракт ладанного дерева. Втирати їх слід масажними рухами, піднімаючись від стопи до коліна.
У будь-якому разі зверніться до лікаря. Фахівець зможе точно визначити проблему вашого нездужання й допоможе швидко позбутися болю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x