На Черкащині презентують концепцію агропарку

На Черкащині презентують концепцію агропарку

Національним центром інновацій у регіональному розвитку стане Черкаська область 22 вересня. Тут відбудеться II Міжнародний інвестиційний форум. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Нині Черкащина є пілотним регіоном реалізації перспективної моделі агроринку. Вона дозволяє перейти від сировинного експорту до високомаржинальної аграрно-індустріальної діяльності. Ще навесні підприємці спільно з обласною владою ініціювали створення першого в Україні аграрно-індустріального парку. Цей довгостроковий проект здатний стати новим драйвером розвитку національного АПК.

– Ми консультувались із нашими партнерами – Асоціацією індустріальних парків України і бізнес-спільнотою, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Урешті дійшли висновку, що для нас перспективним є створення саме агропарку. Велика сировинна база, кількість господарств, що працюють у цій сфері, – це все передумови для реалізації проекту. Концепцію цього агропарку ми якраз і представимо на форумі.
Також на форумі презентують Агенцію регіонального розвитку. Вона залучатиме міжнародні гранти, супроводжуватиме розвиткові проекти, надаватиме допомогу інвесторам тощо.

– Спільно з командою голови ОДА ми напрацьовували ефективну та прозору модель Агенції регіонального розвитку, – каже президент «Української Бізнес Асоціації» Володимир Чеповий. – Нині зроблений системний крок до залучення європейських грошей в інфраструктурні проекти Черкаської області.
II Міжнародний інвестиційний форум стане логічним продовженням минулорічного. Як і тоді, співорганізаторами заходу стали «Українська Бізнес Асоціація» та Черкаська ОДА. На форум уже зареєструвалися представники понад 100 компаній – як українських, так і закордонних.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x