Святкування в Умані минули без жертв

Святкування в Умані минули без жертв

3 жовтня в Умані брацлавські хасиди з усього світу зустріли за власного літочислення 5777-й Новий рік. Традиційно, з урахуванням попередніх років у цей період Управління ДСНС області створило спеціальне угрупування сил, завданням якого було не лише оперативно відреагувати на можливе ускладнення пожежної та техногенної безпеки, а й профілактичні заходи. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Напередодні святкування в місті було створено оперативний штаб, який забезпечує координовані дії між владою, представниками релігійних громад і силовими структурами. Також неподалік від меморіального комплексу працював розгорнутий спеціальний зведений загін ДСНС. До складу цього угрупування, крім безпосередньо Уманської пожежно-рятувальної частини, також увійшли рятувальники та техніка з підрозділів Управління ДСНС шести найближчих районів. Загалом, цьогорічний зведений загін нараховує 90 рятувальників та 17 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

У місцях, де була підвищена імовірність виникнення надзвичайних подій, а це синагога, могила духовного лідера хасидів, наметове містечко та Осташівський став, були встановлені 4 стаціонарні пости.

Значну допомогу рятувальникам надало посольство країни Ізраїль. Враховуючи специфіку хасидизму, ізраїльські фахівці допомогли доступно оформити наочну агітацію. Також упродовж від зустрічі організованих делегацій у аеропортах та реєстрації в Умані і до від‘їзду із міста, з прочанами проводили активну профілактично-роз’яснювальна робота.

На всіх будинках, які мають відношення до паломників, було розміщено спеціальні панно та застережні плакати, на дверях готелю та під’їздів житлових будинків вивішені листівки, також інформування провели у наметовому містечку.

Не можна сказати що прийняті заздалегідь заходи дозволили повністю уникнути проблем з питаннями безпеки. Проте головним показником ефективних дій створеної системи реагування, і на цьому постійно наголошували представники Посольства та єврейські фахівці з безпеки, стало те, що вдалось уникнути жертв серед прочан.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x