У гімназії № 9 відзначили День кадета

У гімназії № 9 відзначили День кадета

Традиційно вже третій рік поспіль у гімназії організували Свято кадетів, приурочене до Дня Збройних сил України. Започаткували його задля згуртування кадетської спільноти та посилення уваги до військово-патріотичного виховання молоді. Розпочали День кадета загальним шикуванням та спільним виконанням гімну України і гімназійного гімну кадетів. Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту освіти і гуманітарної політики ЧМР.

Кращих кадетів нагородили відзнаками за результатами семестру. Спеціальний знак «Кращий кадет» був виготовлений минулого року за спеціальним замовленням закладу. Вручають такі відзнаки тим, хто кращий в навчанні, у спорті, у військово-патріотичному вихованні. Кадети-першокласники познайомилися зі своїми законами, їх вручили кожному особисто.

«Ми проводимо таке свято в День Збройних сил України, аби суспільство побачило, яка зміна нині підростає, як хлопці та дівчата гімназії виховуються за законами кадетства, порядності, відповідальності», – зазначає директор гімназії Ірина Топчій.

На сьогодні в гімназії діє 6 кадетських класів, в яких навчається 172 учні.

«Ці діти – наша надія, вони виростуть гідними патріотами своєї держави. Дякую керівницву закладу, що вкладає стільки зусиль у виховання дітей», – зазначив заступник міського голови Ігор Коломоєць.

Депутат Черкаської міської ради Ігор Кривошеєв вручив маленьким кадетам «закони» та побажав гарно навчатися, вивчити закони кадетства, дотримуватися їх, любити Україну та прославляти її.

На свято також завітав гість – учасник АТО, випускник гімназії Роман Бондаренко, який відзначив, що приємно спостерігати, в якому напрямку розвивається гімназія, і побажав кадетам відчуття патріотизму на все життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x