«Неіснуючий» батько в свідоцтві про народження дитини

Наразі в Україні планується реформа системи державної реєстрації актів цивільного стану і Міністерство юстиції України докладає усіх зусиль задля її реалізації.

Закон має бути для громадян, основний пріоритет діяльності Міністерства юстиції України і покликання законодавчої бази – робити життя населення максимально зручним та простим, а не створювати проблеми, базуючись на уявленнях середньовічного суспільства.

На сьогодні, у разі коли жінка народжує дитину та з певних причин не може записати відомості про батька дитини, українське законодавство вимагає зробити юридичну фікцію.

Суть її полягає в тому, що жінка яка народила дитину не перебуваючи у шлюбі та не маючи чоловіка, який готовий визнати батьківство по відношенню до новонародженої дитини, змушена вписувати в свідоцтво про народження дані про неіснуючу як фізично, так і юридично особу. В подальшому це призводить до багатьох проблем для матері дитини.

Тому Міністерство юстиції України вимагає відмінити вимоги щодо інформації у графі «Батько» у свідоцтві про народження у випадку, якщо мати не перебуває у шлюбі та немає заяви матері та батька або рішення суду про визнання батьківства.
Про це інформує відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x