У Корсунь-Шевченківському відновила роботу «школа безпеки»

У Корсунь-Шевченківському відновила роботу «школа безпеки»

Після тривалої перерви, яка була пов‘язана із зимовими канікулами та карантином, рятувальники Корсунь-Шевченківської пожежно-рятувальної частини відновили активну роботу у навчальних закладах спрямовану на навчання дітей середнього віку правилам пожежної та техногенної безпеки. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Одним із найцікавіших заходів, передбачених спеціальним планом, є просвітницька акція «Запобігти, врятувати, допомогти». Черговий таки захід відбувся з вихованцями Корсунь-Шевченківської школи-інтернату.

Спілкуючись із школярами, рятувальники продемонстрували спеціальний фільм, в якому на прикладі чисельних реальних надзвичайних події було продемонстровано, до чого може призвести порушення або невиконання елементарних правил безпеки.

Аналізуючи та обговорюючи переглянуте відео, фахівці ДСНС разом із дітьми розібрали особливості розвитку пожеж, основні причини їх виникнення, а також дії у випадку виявлення надзвичайної події.

Враховуючи високу імовірність виявлення на території району вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, рятувальники особливу увагу присутніх звернули на правила поводження із боєприпасами, або схожими на них предметами. Розглянули заходи безпеки, яких необхідно вжити у випадку виявлення незнайомих та підозрілих предметів.

Як завжди, найбільш цікавою для учнів стала друга, практична частина акції. Оглядаючи пожежні автомобілі та спеціальне обладнання, яке рятувальники використовують для виконання своїх обов’язків, діти змогли приміряти бойовий одяг, відчути вагу рятувального спорядження.

Найбільш хоробрі спробували навіть виконати кілька найбільш простих навчальних вправ для рятувальника-початківця та взяли участь у практичній демонстрації можливостей пожежного автомобіля та роботи пневматичного рятувального інструменту.

На завершення діти і рятувальники зробили традиційне загальне фото на згадку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x