Черкаська студентка створила тактильний календар для людей із вадами зору

Черкаська студентка створила тактильний календар для людей із вадами зору

Унікальна розробка студентки 3 курсу факультету комп\’ютеризованих технологій машинобудування та дизайну Черкаського державного технологічного університету Дар’ї Дихно зможе спростити життя тисячам людей. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби вишу.

Кафедра дизайну ЧДТУ активно долучилася до громадського проекту «Тактильні книжки для слабозорих та незрячих дітей», а Дар’я Дихно у своїй семестровій роботі втілила ідею тактильного календаря, аби полегшити життя людей із вадами зору.

Усі відбитки на календарі досить об’ємні і їх можна сприймати пальцями рук на дотик.

Сторінки Дашиної роботи містять зображення, які ілюструють дію органів чуття, а кожна пора року має свою асоціацію, що передається через художній образ. Наприклад, навесні пробудження природи милує наше око, отже, відповідно, орган відчуття на календарі – око, бо його функція – сприймати візуальні образи.

Праворуч на винаході розташована календарна сітка, виконана шрифтом Брайля для людей із вадами зору та арабськими цифрами – для більш широкого кола користувачів.

Сподіваємося, що тактильний календар Дар’ї Дихно незабаром вийде в тираж і стане вагомим внеском у втілення ініціативи для покращення життя людей, які через дотик сприймають навколишній світ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x