Понад мільйон гривень залучили на систему моніторингу за ВІЛ-інфікованими в області

Понад мільйон гривень залучили на систему моніторингу за ВІЛ-інфікованими в області

Закупили техніку, встановили програму та обладнали системою моніторингу 28 кабінетів, де надають антиретровірусну терапію ВІЛ-інфікованим на Черкащині. Так завдяки тісній співпраці міжнародного донора, неурядової організації та державного сектора – «Черкаського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом» – Черкаси потрапили у трійку міст, у яких впровадили таку медичну інформаційну систему. Серед учасників проекту ще Вінниця і Київ. На впровадження системи у Черкаській області залучили понад 1 мільйон гривень, інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Понад мільйон гривень залучили на систему моніторингу за ВІЛ-інфікованими в області

Таку медичну інформаційну систему впроваджують фахівці проекту «Доступ спільнот до послуг з догляду та лікування ВІЛ через зміцнення систем охорони здоров’я – ACCESS», який реалізує Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД за підтримки Центрів контролю та профілактики захворювань США в межах Надзвичайного плану президента США подолання ВІЛ/СНІДу (PEPFAR).

– Відтак через мережу Інтернет усі кабінети довіри в області, які діють від нашого центру, будуть об’єднані в єдину інформаційну систему, і ми бачитимемо усіх пацієнтів та матимемо змогу контролювати препарати, – розповідає заступник головного лікаря КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Ірина Білоус. – Це, фактично, електронна медична карта, роботі з якою фахівців усіх наших «Кабінетів довіри» протягом минулого тижня навчали на спеціальних тренінгах.

Як наголошує Ірина Білоус, завдяки впровадженню цієї програми фахівці служби СНІДу планують зменшити бюрократичне навантаження, отримати доступ до результатів аналізів пацієнтів в реальному часі, покращити якість надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим та забезпечити швидкий і ефективний обмін інформацією між фахівцями. Всього сайти АРТ на Черкащині отримали 75 комп’ютерів із Єдиною електронною системою епідеміологічного та клінічного моніторингу поширення ВІЛ-інфекції (МІС – ВІЛ).

Нагадаємо, що таких «Кабінетів довіри» на Черкащині діє 28, а на їх базі діє 22 сайти надання АРТ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x